Quantcast

D. Tamošiūnaitė: mūsų valstybei reikia tik sveikų, mokesčius mokančių žmonių

  • Teksto dydis:

„Susidaro įspūdis, kad mūsų valstybei reikalingi tik sveiki, mokesčius mokantys, darbingi žmonės. O atsiradus bėdai, kas tai bebūtų – liga, senatvė, badas – pagalbos sulaukti gali ne iš sistemos kūrėjų, o tik draugystės, ryšių dėka arba apeliuodamas į visuomenės gerumą“, – sunkiai tvardydama emocijas sako televizijos laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė.

Šį ketvirtadienį laidoje „Valanda su Rūta“ 20 val. per LNK bus kalbama socialine tema – kodėl mūsų valstybėje pinigų kaskart pakanka Seimo narių išlaidoms, auksiniams šaukštams ir šakutėms, kodėl skubos tvarka gebama padidinti atlyginimus prokurorams, tačiau tuomet, kai vaikui reikia papildomų paslaugų gydymui, pensijų didinimui, jų – nėra.

4-erių sūnų Nojų viena auginanti Sigita Skirienė televizijos laidoje kreipsis pagalbos į visuomenę. Berniukas tapo neįgalus po komplikacijų, atsiradusių susirgus virusine infekcija. Sigita – pareigūnė, jos atlyginimas 600 eurų ir ji viena su savo mama viską daro dėl berniuko.

7-erių Liepos mama Sigita Brežinskienė pasakos, kad jos dukra, susirgusi diabetu, jos akyse užaugo vos per kelis mėnesius. „Būdama penkerių, nemokėdama net skaityti, ji pati darželyje badydavo pirštukus, kad pasimatuotų cukraus kiekį, skambindavo man pranešti rezultatus ir pati leisdavosi insuliną. Siekdama išvengti dūrių pradėjo badauti. Nuo kančių išgelbėjo Kauno klinikos, padovanojusios vieną iš 45-ių pompų, kurias padovanojo Čikagos lietuvių klubas „Rotary“, – pasakos Sigita.

„Pinigų mūsų valstybėje pakanka. Jei man reiktų rasti porą milijonų eurų ligoniukams – juos rasčiau laisvai. Valstybės pinigus dažnai valdo nesąžiningi pareigūnai“, – sakys Teisingumo ministerijos centralizuoto vidaus audito skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Kazėnienė. Laidoje dalyvaus ir Kauno meras verslininkas Visvaldas Matijošaitis, sunkiai tramdęs ašaras, – kas pravirkdė merą?



NAUJAUSI KOMENTARAI

musu

musu  portretas
musu valstybe tai mes mes isrenkam mes galim nerinkti galim streikuoti bet to nedarom tai iseitu patys musam patys rekiam siuos vastybes valdytojus isrinko tautos mazuma gal koks 20proc rinkeju jie ir yra atsakingi uz ta valstybia ir aplamai kodel mazuma gali isriimkti seima referendume reikia 50 proc kad jis ivyktu o parlamentu rinkimuose ne ar jum nekeista kodel taip yra

Tt

Tt portretas
Labai gaila,bet tai tiesa.Ypac apmaudu del subrendusiu zmoniu,kurie dar ne pensininkai,taciau ir darbdaviams yra nereikalingi. O jei susergi-tai ir Valstybe is taves saiposi-moka nedarbinguma nuo kazkokios minimalios sumos,tuo tarpu mokesciai skaiciuojami nuo pilnos algos ir yra milziniski,palyginus su nedarbingumo ismokomis.Gaila.

bet

bet portretas
tų, kurie taip nori - nėra daug......kelios saujelės......nerikia didelės revoliucijos....pakaktų ir mažos....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių