Quantcast

D. Rapšys prisipažino, kokių malonumų atsisakė dėl sporto

  • Teksto dydis:

Dėl plaukime pastaruoju metu pasiekiamų rezultatų „super Danu“ pradėtam tituluoti Lietuvos plaukikui, Europos čempionui, nacionaliniam rekordininkui Danui Rapšiui trumpalaikė šlovė ant raudonojo kilimo ir prožektorių spindesys kol kas nerūpi.

Nuo pat to momento, kai pirmą kartą atvėrė baseino duris, 22-metis panevėžietis dėl sporto atsisakė beveik visko, kas jo bendraamžių buvo mėgstama ir aukštinama, rašoma pranešime spaudai.

“Esu buvęs naktiniame klube. Tik, leisdamas jame laiką, niekaip nesupratau, ko čia atėjau…”, – įspūdžius iš naktinio gyvenimo su šypsena pasakojo sportininkas.

Jis neabejojo – dažniausiai mėgstantieji vėlyvas pramogas pasilinksminimo vietose dairosi savo antrosios pusės. D.Rapšiui tai niekada nebuvo aktualu, nes dar būdamas Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos devintokas, jis pradėjo draugauti su Jurinta Urbonaite. Ji buvo naujokė klasėje, o galimybė toje pačioje aplinkoje praleisti bent pusdienį leido vienas kitą geriau pažinti.

“Mes iki šiol esame kartu. Jurinta žinojo apie mano sportinę karjerą, todėl tai niekada netrukdė mūsų santykiams”, – patikino plaukikas.

D. Rapšys žiemą Lietuvoje praleidžia mažai laiko – vos po savaitę ar kelias tarp varžybų ir stovyklų. “Karščiausias” lietuvio sportininko pasiekimas – šį mėnesį Flanders plaukimo taurės varžybose Antverpene (Belgija) iškovoti 4 aukso medaliai bei pasiektas Lietuvos rekordas 200 m laisvojo stiliaus rungtyje – 1 min. 45,35 sek., o tai yra 9-as visų laikų rungties rezultatas Europoje.

Vos grįžęs iš Belgijos D. Rapšys susiruošė į sportinę stovyklą Tenerifėje. Praleidęs saloje mėnesį jis trumpam grįš į tėvynę, iš kur vėl bent keturioms savaitėms išvyks į Ispaniją.

“Jurinta su manimi nekeliauja, nes sportinės stovyklos labai brangios, jų režimas – griežtas. Be to, ji negalėtų apleisti studijų, kurias baigusi taps diplomuota pareigūne”, – pasakojo pašnekovas.

D.Rapšys pasakojo pradėdamas profesionalaus sportininko karjerą žinojęs, jog teks gyventi pagal planą – dvi treniruotės kasdien, poilsis po pietų, kokybiškas miegas naktį, įvertinimas, ar pasirinktas maistas pilnavertis.

Anot jo, kai stengiesi, įdėtas darbas nelieka neįvertintas. Pavyzdžiui, šių metų sandūroje D. Rapšys gavo net du svarbius titulus. Kaip vieno iš jų nugalėtoją jį pasveikino ir kompanija “Hummel”: D. Rapšys pripažintas ne tik geriausiu Panevėžio sportininku, bet ir visoje šalyje nominuotas „Metų plaukiku“. Vienas Lietuvos rinktinės lyderių 2017 - ais pasaulio čempionate Budapešte užėmė 8-ą vietą 200 m plaukimo nugara rungtyje, pasaulio studentų universiadoje iškovojo 2 aukso ir 1 sidabro medalius, o Europos čempionate Kopenhagoje tapo senojo žemyno čempionu bei pasidabino ir bronzos medaliu.

“Man visada svarbiausia buvo sportas. Nors… nei varžybų, nei treniruočių metu rūpintis savo įvaizdžiu netgi nelabai įmanoma. Juk kartais per dieną plaukimo kepuraitę užsidedi ir nusiimi dešimtis kartų! Ar įmanoma tada pasirūpinti savąja šukuosena?“, – juokavo D. Rapšys.

Jis neslėpė atkreipiantis dėmesį ir į kitų sporto šakų atstovų turimus aksesuarus, talismanus.

„Turėjau kelias grandinėles, bet plaukdamas privalai jas nusiimti. Tad... daiktas greitai pasimeta, o praradimai koreguoja įpročius“, – neabejojo sportininkas.

D.Rapšys žino – pastarieji metai sporte jam itin sėkmingi. Jis tol, kol galės, stengsis gerinti pasiekimus. „Tai dar ne pabaiga“, – sako tituluotas plaukikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių