Quantcast

D. Lovato – psichiniams ligoniams skirtos kampanijos veidas

  • Teksto dydis:

Kai dainininkei Demi Lovato buvo diagnozuotas bipolinis sutrikimas, jai labai palengvėjo.

„Augdama aš jaučiausi labai labai prislėgta, – sakė ji. – Nors dalyvaudavau koncertuose ir gyvenau svajonių gyvenimą, negalėčiau pasakyti, kodėl buvau nusiminusi“.

Įsikišus artimiesiems, ji pradėjo ieškoti pagalbos ir sužinojo, kad serga psichikos liga.

„Prisimenu, kaip šypsojausi galvodama, kad gerai, jog man kaip žmogui nieko blogo nėra, – sakė ji viename interviu. – Tiesiog tokia mano būklė, ir aš galiu kaip nors ją pakeisti. Neprivalau tokia likti visiems laikams“.

D.Lovato pasakoja apie savo problemą ir skatina tai daryti kitus naujoje kampanijoje „Be Vocal: Speak Up For Mental Health“, kurią ketvirtadienį pradėjo viena farmacinė bendrovė, psichiniams ligoniams ir jų artimiesiems atstovaujanti grupė (NAMI – National Alliance on Mental Illness) ir kitos paramos psichikos ligoniams grupės.

Jos tikslas yra tobulinti tokių ligų gydymą ir atsikratyti psichines ligas lydinčio gėdos jausmo.

„Juk tai nėra ko reikėtų gėdytis, – sakė D.Lovato. – Kuo daugiau žmonių apie tai kalbės, tuo daugiau jų galės išeiti į viešumą ir sulaukti pagalbos, kurios jiems reikia“.

Pagerėjusi D.Lovato psichinė būklė atsispindi ir jos darbuose.

„Sakyčiau, kad dabar mano muzika daug laimingesnė“, – kalbėjo ji juokdamasi.

23 metų atlikėja sakė įrašinėjanti naują albumą, kurį ruošiasi išleisti su nauja firma „Safehouse Records“, apie kurią ji ir jos partneriai Nickas Jonas (Nikas Džonas) bei vadybininkas Philas McIntyre'as (Filas MakIntairas) pranešė anksčiau šią savaitę.

Ji ketina ir toliau palaikyti psichinius ligonius ir siekti, kad apie jų ligas būtų taip pat paprasta kalbėti kaip apie diabetą arba gripą.

„Aš nesupratau, kodėl išgyvenu tai, ką išgyvenau, kai su visu tuo susidūriau, o vėliau suvokiau, kad galiu pasidalinti savo istorija ir padėti kitiems, – sakė ji. – Jeigu toks yra mano tikslas Žemėje, tai būtent tai aš noriu daryti. Gyvenime yra daugiau dalykų, ne tik dainavimas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių