Quantcast

D. Lavrinovičius: vaikus reikia auklėti savo pavyzdžiu

"Vaikai – gyvenimo prasmė ir didžiausias džiaugsmas", – įsitikinęs krepšininkas Darjušas Lavrinovičius. "Jei nori gerai išauklėti vaikus, priversk save elgtis kaip žmogų, kokiu norėtum matyti savo vaiką", – teigė su žmona Edita vienuolikos metų Titą ir devynerių metų Darjušą auginantis D.Lavrinovičius.

Pagarba ir sąžiningumas

Krepšininkas pabrėžia, kad pagrindinė jo taisyklė – vaikus auklėti ne tik žodžiais, bet, svarbiausia, ir savo pavyzdžiu.

"Kiekvieną vaiką auklėti reikia individualiai, jie – skirtingi, unikalūs, – pastebėjo D.Lavrinovičius. – Pavyzdžiui, vienas mano sūnus jautresnis, kitas – chuliganiškesnis. Vieną reikia šiek tiek dažniau pabarti, kitą – pagirti."

Darjušas neslėpė, kad yra ir konkrečių dalykų, kurių nevalia pamiršti. Tai pagarba vyresniems, sąžiningumas.

"Tai kiekvienos šeimos vidaus kultūra, – įsitikinęs garsus krepšininkas. – Jei gerbsi vyresnius, būsi sąžiningas, taip elgsis ir vaikai. Labai svarbu akcentuoti tokius dalykus."

Užstok silpnesnį

Darjušas nenori, kad vaikai išleptų, išlaidautų, moko suprasti pinigų vertę, padėkoti, pasakyti gerą žodį, padėti silpnesniems.

Jei gerbsi vyresnius, būsi sąžiningas, taip elgsis ir vaikai.

"Kiekvienas tėvas ir mama nori, kad kai vaikai suaugs, o tėvai pasens, šie gražiai bei pagarbiai su jais elgtųsi, – tęsė D.Lavrinovičius. – Rodyk tai savo pavyzdžiu. Dabar."

Krepšininkas neslėpė, kad kiekvieną dieną į vaikų galvas to nekala, bet, kažką pastebėjęs, duoda patarimų, moko.

"Pasielgei negarbingai – atsiprašyk. Nesikeik, elkis kultūringai. Skriaudžia silpnesnį – užstok, – aiškina vaikams Darjušas. – Jei nori būti stipresnis – ne skriausk, o užstok silpnesnį. Tuomet tu būsi dar stipresnis. Yra daug elementarių dalykų, kuriuos šiandien vaikai dar ne visada supras, bet kiekvienas patarimas turės įtakos ir subrendę jie turės pagrindą, kuris padės pasirinkti, kaip geriau elgtis."

Prie stalo su šeima

Žinomam krepšininkui svarbu ir nedidelės tradicijos – papietauti ar pavakarieniauti kartu su šeima.

"Dėl mano darbo nedažnai pavyksta kartu sėsti prie bendro stalo, tačiau stengiamės, kad taip būtų, – prisipažino Darjušas. – Vaikai turi puikią atmintį, jie užaugs ir viską prisimins, o gerus dalykus prisiminti bus gera ir jiems."

D.Lavrinovičius stengiasi, kad vaikai nevalgytų pusfabrikačių, greitojo maisto patiekalų, vaikų pamėgtų traškučių ir nekokybiškų saldumynų.

"To netoleruojame. Geriau tegul valgo brangesnį, bet sveikesnį maistą. Tai investicija į jų sveikatą, – tikino Darjušas. – Vaikams nelengva tai paaiškinti, bet vėlgi – stengiuosi tai rodyti savo pavyzdžiu. Todėl to vengiame abu su Edita, juolab – prie vaikų. Jei vaikai matys, kad tėvai valgo prastą maistą, elgiasi priešingai, nei moko, bet jiems tai draudžia, nesupras ir būtinai paklaus: "O kodėl mums to negalima?"



NAUJAUSI KOMENTARAI

uzuojauta nevykeliams

uzuojauta nevykeliams portretas
nesvarus individas. po to ka tas vyriokas postringauja =====reikia suprasti! kad jam su vyru sunauja ---pavyzdi rode jo tevas atseit buvo moteru prievartautojas????iirrr jis ta pat dare?! brrrr biaurus tos genties sutverimai tokius nusikaltimus [smurta pries silpnesni-mergaite] daro padugnes toliau jau nera kur tik pamokyti savo atzalas feeee biaurybes perauge grybai.

Irena

Irena portretas
Taip, išprievartauti jų motiną, ar ne?

Valdonė

Valdonė portretas
Nesu šventoji ,bet net prezidentė atėmė apdovanojimą. Puikiai pamenu "nešvarią" istoriją taip kad neteisinkit jų.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių