Quantcast

D. Ibelhauptaitė apie eurovizinį Mios sostą: išvežkite jį į sodą

Iš aštuonių penktadienio vakarą į sceną lipančių nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvių į finalą keliaus tik keturi, todėl atlikėjai stengiasi iš paskutiniųjų: keičia aranžuotes, kostiumus, o Mia atsisakė ir laiptų.

Vis dėlto Dalia Ibelhauptaitė liepė atsisakyti ir sosto. „Meskite jį lauk, išvežkite kam nors į sodą, tik nevilkite į sceną,“ – rėžė režisierė.

Komisijoje šį vakarą – režisierė Dalia Ibelhauptaitė, operos solistė Nomeda Kazlaus, muzikologas Darius Užkuraitis ir muzikos apžvalgininkas, LRT OPUS laidų vedėjas Ramūnas Zilnys,

Pirmasis scenoje – Alanas Chošnau ir su italų kompozitoriumi parašyta daina „7days“. D. Užkuraičio manymu, daininkas turi gera popkūrinį, tačiau nepaklūsta visoms popmuzikos taisyklėms. „Tas popieriukas, į kurį įsukta daina, nėra toks, koks turi būti“, – pastebėjo muzikologas ir siūlė pridėti šokėjų ar bent choreografijos pačiam daininkui.

Tačiau pats atlikėjas į šią pastabą turėjo atsakymą. „Noriu, kad žmonės pajaustų dainą ir ja įtikėtų. Jei kalbame apie finalą, jau dabar dirbu ties tuo ir ruošiu labai stiprų pasirodymą“, – kalbėjo Alanas. Vis dėlto, D. Užkuraičio įsitikinimu, visko nerodydamas iš karto dainininkas rizikuoja ir gali pavėluoti.

D. Ibelhauptaitė dainą „7 days“ tikino girdėjusi pirmą kartą. „Man pasirodė, kad esate per daug atsipūtęs, nesklinda jokia energija, kuri mane norėtų uždegti ir įtikinti. Sutinku su Dariumi, kad jums reikalingi įdomesni judesiai ar choreografija“, – kalbėjo režisierė. Visgi, kritikos žėre ne visi. „Kaip muzikantė noriu pasakyti, kad tai  – labai vežanti daina, pradžia efektringa, turite labai įsimintiną dainą“, – žavėjosi N Kazlaus.

R. Zilnys pasidžiaugė, kad nei vienas iš komisijos narių nepastebėjo, kad vokalistas stipriai sloguoja. Jo teigimu, pliusas ir tas, kad konkurso finalas vyks Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. „Tai gali būti jūsų koziris, nes žinote, ką reiškia dainuoti arenoje“, – pastebėjo muzikos apžvalgininkas. –  Jūsų vietoje galvočiau jau sekančiame etape šaudyti iš visų patrankų ir rodyčiau viską, ką galiu.“

Vykti į Kijevą su savo kūrybos daina „Feel Myself Free“ nori Gabrielius Vagelis. „Dainuojate žymiai lygiau ir efektingiau, tačiau jūs greičiausiai sergate, tad jums  – dar didesnė pagarba, kad tokiame stovyje galite išdainuoti. Jūsų improvizacija rodo vokalinį profesionalumą“, – pastebėjo N. Kazlaus. Operos solistė komplimentų negailėjo ir paties atlikėjo parašytai dainai.

Prie pagyrų prisidėjo ir D. Ibelhauptaitė: „Man labai patinka Jūsų unikalus balso skambesys, jis toks ypatingas, netradicininis. Man patinka jūsų subtilus dainavimo stilius, sukauptas, neiššauktas, jūs jaučiate, ką dainuojate, siužetą.“ Režisierė rekomendavo daugiau padirbėti su rankų mostais bei gestais, nes dainininkas, jos manymu, jomis per daug iliustruoja. „Ši daina ir man patinka. Ji priverčia įsiklausyti ir jokių fokusų jai nereikia“, – vertino D. Užkuraitis,



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuva laimes kai

Lietuva laimes kai portretas
Šią komisiją pasiųs į Kariotiškės

daugumos

daugumos portretas
nuomone tie:zelvys su uzkuraiciu-- seeeeenai=ANTIKVARINIAI pencinykai!!!!I i soda kartu su kede ir jos TURINIU
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių