Quantcast

Charizmatiškieji muzikantai drebins Vilnių ir Kauną

  • Teksto dydis:

Nepraėjo du mėnesiai ir „Baltic Balkan“ vėl blizgina batus audringai šokių nakčiai. Į naktinį didžiųjų miestų gyvenimą su pirmaisiais pavasario žaibais sugrįžta legendinis „Balkanaktis“.

Penktadienį užkietėjusių grupės gerbėjų laukia vakarėlis Vilniuje, o šeštadienį linksmybės persikels į Kauną.

Tiesa, vakarėliai šįkart vyks kitose nei kolektyvo gerbėjų jau spėtose pamėgti erdvėse. Sostinėje „Balkanaktis“ vyks kultinėje, bohemiškomis istorijomis apipintoje, kadaise „Suokalbio“ vardą turėjusioje „Saliono“ salėje.

Vakarėlis įsisiautės net per du aukštus. Būtent čia koncertuos ir patys „Baltic Balkan“, ir svečias iš Barselonos – ne tik dėl muzikos, bet ir dėl savo unikalių ūsų garsėjantis charizmatiškasis DJ Grounchoo.

Tuo tarpu pirmą aukštą apgaubs lengvesnė dvasia, čia amerikietiškų rokabilių ir kantri muzikos ritmų susirinkusiems negailės lietuvių Žuvininko ir Slim Rimo „Autsaiderių“ duetas.

Poetai ant židinio

„Ši erdvė mums – ypatinga. Sykį jau grojome „Saliono“ kieme, tačiau viduje pasirodymo dar nebuvo, todėl bus labai įdomu. Puikiai prisimename įvairius pasakojimus iš tų laikų, kai į „Suokalbį“ rinkosi miesto bohema, įvairūs menininkai. Juk čia ir jau amžiuje moterys iki paryčių linksminosi, ir pagyvenę poetai ant židinio šokdavo. Panašią atmosferą bandysime sukurti ir mes“, – kalbėjo „Baltic Balkan“.

Po siautulingos penktadienio nakties grupės nariai kraustysis į Kauną, kur analogišką šventę su svečiu iš Barselonos šeštadienį savo gerbėjams ruošia „Orixo“ klube. Maloniai sutikti dar ankstesniuose pasirodymuose „Baltic Balkan“ žada kaip reikiant išjudinti Kauno publiką, todėl sukti ūsus ir ieškoti skrybėlių spintoje verta jau dabar – teks kaip reikiant patreniruoti kojas.

Trijulė jau po truputį ruošiasi ir šiltajam sezonui, jų laukia ne vienas pasirodymas vasarą vyksiančiuose muzikos festivaliuose. Nebus nuobodus ir ruduo – grupė ne tik užkariaus Rumunijos balkaniškos muzikos festivalį, bet ir pristatys savo naują minialbumą, kurį dedikuos žydiška tematika.

Prieš porą mėnesių, vasario pradžioje, internete pasirodė ir pirmasis jų vaizdo klipas „Kadril“. Su prancūzų reperiu El Kasper įrašyta daina taip pat bus įtraukta į kolektyvo naują minialbumą.

Čia bus ir daugiau kūrinių, tarp kurių – ir bendras darbas su kompozitoriumi Mariumi Salynu, o taip pat – tarpukario Lietuvos dainininko Danieliaus Dolskio fokstroto šiuolaikinė versija bei bendras darbas su bičiuliu iš Paryžiaus DJ Click.

Grupės nariai tai pat nusprendė ir šiek tiek atnaujinti savo nuotraukų portfolio. Kaip patys juokiasi, nuo 2008 metų, kuomet susikūrė, jie neturėjo normalios fotosesijos, todėl jai tiesiog pribrendo laikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių