Quantcast

Britų popžvaigždė C. Richardas laimėjo privatumo bylą prieš BBC

  • Teksto dydis:

Britų popmuzikos veteranas Cliffas Richardas (Klifas Ričardas) trečiadienį laimėjo ilgai nagrinėtą bylą prieš visuomeninį transliuotoją BBC, iškeltą už tiesioginį reportažą apie policijos reidą jo namuose dėl kaltinimų, kurie vėliau buvo panaikinti.

Aukštojo teismo teisėjas Anthony Mannas (Entonis Manas) paskelbė, kad BBC pažeidė C. Richardo teisę į privatumą, ir priteisė jam 210 tūkst. svarų (236 000 eurų) kompensaciją už „bendrą poveikį“ jo gyvenimui.

Pasak teisėjo, C. Richardui taip pat priklauso ir kompensacijos už finansinį incidento poveikį, bet dėl jų bus nuspręsta vėliau.

77 metų C. Richardas buvo pirmoji Didžiosios Britanijos popmuzikos žvaigždė, laikyta šalies atsaku Elviui Presley (Elviui Presliui).

Krata atlikėjo namuose buvo surengta 2014 metais, tiriant įtarimus lytine prievarta. Tačiau jis niekada nebuvo areštuotas, jokie kriminaliniai kaltinimai jam nebuvo pateikti. 2016 metais C. Richardui buvo pranešta, kad įrodymų prieš jį nepakanka.

„Mano gyvenimas iš esmės apsivertė, be jokio pagrindo buvo pakenkta mano tarptautinei reputacijai. Nenorėčiau, kad tas pats nutiktų kitiems visuomenėje žinomiems ar nežinomiems žmonėms“, – sakė C. Richardas pareiškime, paskelbtame prasidėjus procesui.

„Tvirtai tikiu, jog privatumas turi būti gerbiamas, o policijos gairės yra tam, kad jų būtų laikomasi. Tai reiškia, kad – išskyrus ypatingas aplinkybes – žmonių vardai niekada neturėtų būti skelbiami, jei jie neapkaltinami ar kol jie nėra apkaltinami. Kaip visi sutiko, mano atveju tokių „ypatingų aplinkybių“ nebuvo“, – sakė jis.

BBC buvo nutekinta informacija apie planuojamą kratą C. Richardo namuose ir televizija iš anksto laukė prie jų, kad nufilmuotų, kaip detektyvai suguža vidun. Krata tiesiogiai buvo filmuojama iš sraigtasparnio.

BBC yra sakiusi, kad „labai atsiprašo“ už dainininkui sukeltas kančias, bet teisino savo sprendimą informuoti apie tyrimą.

Policija žvaigždės taip pat atsiprašė.

C. Richardas, kuris į popmuzikos sceną įsiveržė 6-ojo dešimtmečio pabaigoje, užima trečią vietą daugiausiai įrašų Jungtinėje Karalystėje pardavusių atlikėjų sąraše po „The Beatles“ ir E. Presley.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių