Quantcast

„BRIT Awards“ nusilenkė mirusiems dainininkams D. Bowie ir G. Michaelui

  • Teksto dydis:

Velionis dainininkas Davidas Bowie (Deividas Bouvis) trečiadienį per emocingą ceremoniją Londono arenoje O2, kurioje taip pat buvo pagerbtas neseniai miręs George'as Michaelas (Džordžas Maiklas), pelnė du „BRIT Awards“ apdovanojimus.

D.Bowie ir G. Michaelas

Superžvaigždė D.Bowie tapo pirmuoju atlikėju, gavusiu „BRIT Awards“ po mirties, ir laimėjo abiejose kategorijose, kuriose buvo nominuotas: geriausio britų solinio atlikėjo ir geriausio albumo (už „Blackstar“). Abiejose kategorijose jis įveikė atlikėjus Skeptą, Michaelą Kiwanuką (Maiklą Kivanuką) ir Kano (Kaną).

Tėvo vardu atsiimdamas apdovanojimą už albumą, kino režisierius Duncanas Jonesas (Dankanas Džounsas) dedikavo jį „visiems keistuoliams“ ir kalbėjo apie D.Bowie paramą neįprastiems žmonėms.

Škotų atlikėja Emeli Sande (Emili Sandė) buvo paskelbta britų soline atlikėja.

Praėjus beveik penkeriems metams po išgarsėjimo per 2012 metų Londono olimpiadą, ji šioje kategorijoje įveikė Anohni (Anoni), Ellie Goulding (Eli Gulding), Lianne La Havas (Lian La Havas) ir Nao.

Britų grupės apdovanojimas atiteko kvartetui „The 1975“ iš Mančesterio, įveikusiam „Radiohead“, „Biffy Clyro“, „Bastille“ ir „Little Mix“.

Per ceremoniją vis skambėjo liūdnos gaidelės, žvaigždės pagerbdavo dainininką G. Michaelą, kuris mirė pernai per Kalėdas, būdamas 53 metų.

Jo buvęs grupės draugas Andrew Ridgeley (Endrius Ridžlis) pasakė jaudinamą kalbą, kaip ir popmuzikos duetas „Pepsi & Shirlie“. „Coldplay“ lyderis Chrisas Martinas (Krisas Martinas) atliko George'o Michaelo „A Different Corner“.

Leonardas Cohenas (Leonardas Koenas), kuris mirė lapkričio mėnesį, būdamas 82 metų, ir Prince'as (Prinsas), kurio mirtis sulaukus 57 metų amžiaus pernai sukrėtė muzikos pasaulį, taip pat rodytas klipe apie 2016-aisiais mirusius muzikantus.

„Coldplay“ geriausio britų singlo kategorijoje pralaimėjo „Little Mix“, kuriems apdovanojimą pelnė lengvai įsimenama „Shout Out To My Ex“. Tai pirmas „BRIT awards“ apdovanojimas šiai merginų ketveriukei, kuri pradėjo vakaro pasirodymus.

Geriausio britų debiutanto apdovanojimas atiteko dainininkui ir dainų kūrėjui Rag'n'Bone Manui (Rag en Boun Menui), kuris šioje kategorijoje įveikė Anne-Marie (En Mari), „Blossoms“, Skeptą ir Stormzy (Stormzį).

„One Direction“ laimėjo metų klipo apdovanojimą už „History“, įveikusi šioje kategorijoje daug varžovų, tarp kurių buvo Adele (Adel), per ceremoniją gavusi „Pasaulinės sėkmės“ statulėlę.

Nominantų įvairovė

Po pernai kilusios priešiškos reakcijos šiemet „BRIT awards“, pertvarkę vertinimo komisiją, stengėsi suteikti didesnį pripažinimą mažumų atlikėjams, tad tarp nominantų buvo daug daugiau juodaodžių.

Kanadietis dainininkas Drake'as (Dreikas) laimėjo tarptautinio atlikėjo kategorijoje, kurioje taip pat buvo nominuoti „Bon Iver“, Bruno Marsas (Brunas Marsas), Leonardas Cohenas (Leonardas Koenas) ir The Weeknd (Vikendas).

Drake'as, kuris pernai buvo daugiausia įrašų parduodantis atlikėjas, anksčiau šį mėnesį pelnė du „Grammy“ apdovanojimus. Jis skundėsi, jog prie reperių buvo priskirtas todėl, kad yra juodaodis.

Beyonce (Bijonsė), per „Grammy“ ceremoniją laimėjusi tik dviejose iš devynių kategorijų, kuriose buvo nominuota, Londone pelnė tarptautinės atlikėjos titulą, dėl kurio taip pat varžėsi „Christine And The Queens“ pasivadinusi atlikėja, Rihanna, Sia ir Solange (Solanž).

Hiphopo pionieriai „A Tribe Called Quest“ buvo paskelbti geriausia tarptautine grupe. Ji šioje kategorijoje įveikė „Drake & Future“, „Kings Of Leon“, „Nick Cave And The Bad Seeds“ ir „Twenty One Pilots“.

Tačiau persilaužimo visose srityse viltis sudaužė D.Bowie, kuris solinio atlikėjo kategorijoje įveikė keturis ne baltųjų kilmės nominantus.

Prieš ceremoniją Skepta, kuris pernai kritikavo „BRIT awards“, gyrė didelę nominantų įvairovę.

„Bet šiais metais, žmogau, viskas neįtikėtina, viskas gerai“, – sakė jis BBC televizijai.

„BRIT awards“ pirmininkas Jasonas Iley (Džeisonas Ilis) trečiadienį laikraštyje „The Times“ rašė, kad „nominacijos atspindi fantastiškai įvairius ... talentus ir demonstruoja tai, kas šiuo metu vyksta muzikos“ pasaulyje.

Ceremoniją pasirodymu užbaigė Robbie Williamsas (Robis Viljamsas), kurio karjera buvo pagerbta „muzikos ikonos“ apdovanojimu.

Naujųjų, šiemet laureatams išdalytų statulėlių dizainą sukūrė kovo mėnesį mirusi britų ir irakiečių architektė Zaha Hadid.

Britų muzikos industrija 2015 metais prie Jungtinės Karalystės ekonomikos prisidėjo 4,1 mlrd. svarų (4,8 mlrd. eurų); britų atlikėjams priklauso vienas iš šešių visame pasaulyje nuperkamų albumų.

Šou su griaučiais

Dainininkė Katy Perry (Keiti Peri) per „BRIT awards“ apdovanojimų ceremoniją surengė pasirodymą su griaučiais, kurie buvo aprengti drabužiais, primenančiais JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir britų ministrės pirmininkės Theresos May (Terezos Mei) apdarus.

Popmuzikos superžvaigždė K.Perry Londono arenoje O2 atliko „Chained To The Rhythm“ ir scenoje, kurioje taip pat judėjo daugybė baltų namukų, prie jos prisidėjo lėlininkai, įnešę dvejus didžiulius griaučius. Jų drabužiai priminė D.Trumpo ir T.May per praėjusio mėnesio susitikimą Vašingtone vilkėtus drabužius.

Britų ministrė pirmininkė savo tėvynėje buvo kritikuojama, kad tapo pirmąja užsienio lydere, Baltuosiuose rūmuose susitikusia su D.Trumpu – kelios valandos prieš tai, kai jis paskelbė draudimą visų pabėgėlių ir žmonių iš septynių musulmoniškų valstybių atžvilgiu.

Vieni per „BRIT awards“ ceremoniją pasirodę griaučiai buvo aprengti tamsiu kostiumu su baltais marškiniais ir raudonu kaklaraiščiu, o kiti buvo su raudonu moterišku kostiumėliu ir tokios pačios spalvos bateliais.

Jų panašumas į minimus pasaulio lyderius neliko nepastebėtas ir išprovokavo komentarų bangą socialiniuose tinkluose.

K.Perry pasirodymas dominavo pirmajame britų bulvarinio laikraščio „Daily Star“ puslapyje, kuriame buvo išspausdinta tokia antraštė: „Nedidelis Katy siaubo šou: Perry nusitaikė į Trumpą ir May.“

Laikraštis „Daily Mirror“ tai pavadino „prieštaringai vertinamu BRIT pasirodymu“, kurio metu K.Perry „sukritikavo Theresą May“.

K.Perry buvo tarp nesėkmingą Hillary Clinton (Hilari Klinton) prezidentinę kampaniją rėmusių įžymybių ir anksčiau šį mėnesį per „Grammy“ apdovanojimų įteikimo ceremoniją dainavo su rankovės raiščiu, ant kurio buvo užrašyta „Nepasiduok“ (Resist).


Šiame straipsnyje: Brit Awardsdainininkaimuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių