Quantcast

„Auksinis protas“ grįžta su naujienomis: mažiau sėkmės, daugiau proto

Naujame LRT sezone sugrįžtančio „Auksinio proto“ žiūrovų laukia naujienos. Viena jų – bus daugiau proto, mažiau sėkmės. Taip pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje žadėjo vienas žaidimo vedėjų Andrius Tapinas.

Arūnas Valinskas pasidžiaugė, kad projektas  pateisino lūkesčius.

„Sezono pradžioje turėjome lažybas, kokie gi bus mūsų reitingai, Arūnas buvo didelis optimistas, sakė, kad reitingai bus puikūs“, – atskleidė A. Tapinas.

„O Andrius buvo didelis pesimistas, bet vėliau už tai atsiprašė“, – tikino A. Valinskas.

Projekto vedėjų teigimu, buvo smagu matyti, kad intelektinis žaidimas, kuriame svarbiausi – klausimai, o šou elementai – antroje vietoje, buvo puikiai žiūrimas.

„Manau, kad žmonės, kurie pasiilgo tokio žaidimo, pagaliau jo sulaukė“, – svarstė A. Valinskas.

Savo įspūdžiais pasidalino ir praėjusio sezono nugalėtojas Jonas Mikalkėnas.

„Jonas tapo ne tik „Auksinio proto“, bet ir Obelių žvaigžde. Savo gimtame mieste jam pasiūlytas garbės piliečio titulas“, – atskleidė A. Tapinas.

Labiausiai J. Mikalkėnui įstrigo netikėta viešnagė Australijoje, kur teko sutikti Jonines. Taip pat atmintin įsirėžė ir Bankokas – įspūdingas, įvairiapusiškas miestas.

Antrajame intelektualinio žaidimo sezone pasikeitė taisyklės. A. Valinsko teigimu, žaidimas dabar bus lengvesnis. Šiame sezone 10 klausimų iš eilės atsakyti galės bet kuris norintis projekto dalyvis, anksčiau po 5 klausimus tekdavo kiekvienai pusei.

„Norėjome sumažinti sėkmės elementą, todėl stipriausias žaidėjas automatiškai keliaus toliau“, – aiškino A. Tapinas.

Anksčiau stipriausiąjį dalyvį galėjo išmesti pirmaujanti komanda. „Bus daugiau proto, mažiau sėkmės“, – tikino A. Tapinas.

Žaidimo vedėjai žada ir teminių „Auksinio proto“ laidų, pritaikytų prie svarbių švenčių.

Naujame sezone pasikeitė ir pagrindinis projekto prizas. „Auksinis protas“ šį kartą keliaus po Europos Sąjungos valstybes. 6 šalis atsitiktine tvarka atrinks finalo dalyviai, o laimėtojas vieną jų galės pakeisti savo norima šalimi.

Taip pat pristatyta ir mobilioji „Auksinio proto“ programa. Naudodamiesi mobiliąja programėle laidos žiūrovai galės atsakinėti į vedėjų užduodamus klausimus. Geriausi programėles žaidėjai bus kviečiami jėgas išbandyti laidoje.

Išleista ir nauja „Auksinio proto“ knyga, kurioje – ir galimybė pažaisti draugų kompanijoje, ir raktas į žaidimą televizijos eteryje.

Pirmojoje „Auksinio proto“ naujojo sezono laidoje – netikėti svečiai: Zita Kelmickaitė, ekspremjeras Aleksandras Abišala ir reperis Ironvytas.

„Tai – geriausia laida per visą „Auksinį protą“, – tikino A. Valinskas.

Šią laidą LRT TELEVIZIJOS žiūrovai išvys jau trečiadienį, 20.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių