Quantcast

Amerikos muzikos apdovanojimuose – žėrinčios žvaigždės ir nuogybės

  • Teksto dydis:

Vaikinų grupė „One Direction“ sekmadienį atsiėmė pagrindinius Amerikos muzikos apdovanojimus, o Taylor Swift (Teilor Svift) pasinaudojo proga ir tvirtai gynė tradicinį albumų pirkimą.

Amerikos muzikos apdovanojimais akcentuojama komercinė sėkmė, už savo favoritus balsuoja gerbėjai – ne taip kaip senesnių „Grammy“ atveju, kai metų geriausius renka muzikos industrijos profesionalai.

Širdžių virpintojai „One Direction“, kurie albumus išleidžia kasmet nuo 2011-ųjų, pelnė pagrindinius apdovanojimus, tarp jų – „Metų atlikėjo“ ir „Mėgstamiausio albumo“, kuriuo buvo išrinktas jų naujausias darbas „Midnight Memories“.

Britų kvintetas atskrido į Los Andželą dalyvauti iškilmingoje ceremonijoje teatre „Nokia“ ir dėkojo gerbėjams už savo sėkmę Jungtinėse Valstijose.

T.Swift gavo naują Amerikos muzikos apdovanojimų įkūrėjo Dicko Clarko (Diko Klarko) vardo prizą už meistriškumą. Velionis D.Clarkas su savo šou „American Bandstand“ yra muzikinių televizijos pasirodymų pionierius.

Atsiimdama apdovanojimą iš „Motown“ legendos Dianos Ross (Dajanos Ros), T.Swift, regis, vėl sukritikavo – nors ir netiesiogiai – srautinio duomenų siuntimo tarnybą „Spotify“, iš kurios atšaukė savo muziką.

Dėkodama gerbėjams T.Swift pasakė: „Eidamas ir investuodamas į muziką ir albumus ... sakai, jog tiki tuo pačiu dalyku kaip ir aš: kad muzika yra vertinga ir kad muzika turėtų būti vartojama albumais, o albumai turėtų būti vartojami kaip menas ir vertinami“.

Naujausias T.Swift albumas „1989“ pirmąją savaitę buvo geriausiai perkamas iš visų JAV albumų per pastaruosius 12 metų. Jis smarkiai pranoko industrijos lūkesčius, kai per pirmąsias tris savaites Jungtinėse Valstijose buvo parduota 2 mln. jo egzempliorių.

Pasirodžius šiam albumui, T.Swift atšaukė visą savo katalogą iš „Spotify“, apkaltindama greit augančią tarnybą muzikos nuvertinimu nepakankamais atlygiais artistams.

„Spotify“ įkūrėjas švedas Danielis Ekas atkirto, kad kompanija nuo įsteigimo 2008-aisiais artistams ir dainų kūrėjams sumokėjo 2 mlrd. dolerių, sukurdama retą naujų pajamų šaltinį sunkumų prislėgtoje industrijoje.

24 metų T.Swift vakarą pradėjo minimo albumo singlu „Blank Space“ ir numeriui pasinaudojo savo, kaip merginos su trumpai tetrukusiais romanais, reputacija – ji laikė degančią rožę ir atstumdavo gerbėjus, kurie šoko aplink ją laikydami tuščius paveikslų rėmus.

Hiphopo nenaudėlis Lilas Wayne'as (Lilas Veinas) taip pat aistringai šoko scenoje su aktore ir dainininke Christina Milian (Kristina Milian), kuri, kaip teigia gandonešiai, yra jo mergina.

Jiedu atliko „Start a Fire“, o televizija ABC iš transliacijos pašalino kai kuriuos žodžius. Ta daina turėtų būti būsimame Lilo Wayne'o albume „Tha Carter V“, kuris po kelių atidėjimų turi būti išleistas gruodžio 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių