Quantcast

Aktoriui S. Pennui bus įteiktas prancūzų kino apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Amerikiečių aktoriui Seanui Pennui (Šonui Penui) kitą mėnesį Paryžiuje bus įteiktas prancūzų kino garbės apdovanojimas, pripažįstant jo, kaip kino „gyvos legendos“ statusą, pranešė organizatoriai.

54 metų S.Pennas yra „fantastiškas aktorius, politiškai aktyvi asmenybė ir išskirtinis režisierius“, paskelbė Prancūzų kino akademija.

Kaip „autonominė Amerikos kino ikona“ jis gaus garbės „Cezarį“ per metinę Akademijos apdovanojimų ceremoniją Prancūzijos sostinėje vasario 20-ąją – dvi dienos prieš tai, kai Jungtinėse Valstijose bus išdalyti „Oskarai“.

S.Pennas, kuris yra gavęs „Oskarus“ už vaidmenis filmuose „Milkas“ (Milk) ir „Mistinė upė“ (Mystic River), pelnė stiprių kairiųjų pažiūrų žmogaus reputaciją savo vieša kritika tuometinio prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) adresu, parama gėjų santuokoms ir tuo, kad įsteigė pagalbos Haičiui fondą po ten įvykusio 2010 metų žemės drebėjimo.

9-ajame dešimtmetyje aktorius buvo susituokęs su Madonna (Madona), o nuo 1996 iki 2010 metų – su aktore Robin Wright (Robin Rait).

Nuo praėjusių metų jis susitikinėja su aktore Charlize Theron (Čarliz Teron) ir ėmėsi žingsnių jos trejų metų įsūniui įsivaikinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių