Quantcast

Aktorė E. Watson paaukojo milijoną svarų seksualinio priekabiavimo aukoms

  • Teksto dydis:

Paaukodama milijoną svarų (1,1 mln. eurų), aktorė Emma Watson davė pradžią fondui, kuris rūpinsis seksualinio priekabiavimo darbo vietoje aukomis.

Apie fondo įsteigimą paskelbta atvirame laiške prieš sekmadienio vakarą įvyksiančią BAFTA (Britų kino ir televizijos asociacijos) apdovanojimų ceremoniją. Laišką pasirašė 200 britų ir airių aktorių, tarp jų - Kate Winslet, Emma Thompson, Kristin Scott Thomas, Keira Knightley ir Saoirse Ronan.

E. Watson, išgarsėjusi Herminos vaidmeniu „Hario Poterio“ filmuose, jau kaip Jungtinių Tautų (JT) specialioji ambasadorė kovoja už moterų teises. Paaukodama milijoną, ji sudarė sąlygas įsteigti fondą pagal JAV iniciatyvos „Time„s Up“ pavyzdį. Remiantis fondo tinklapiu, K. Knightley ir britų aktorius Tomas Hiddlestonas skyrė po 10 000 svarų. Šiomis lėšomis bus konsultuojamos ir remiamos priekabiavimo aukos bei finansuojami projektai.

Laiške, kurį išspausdino „Observer“, aktorės pažymi, kad dar neseniai seksualinis priekabiavimas buvo laikomas „nemaloniu pokštu“ ir „neišvengiama“ mergaitės ar moters gyvenimo dalimi. „2018-aisiais mes, regis, pabudome pasaulyje, kuris pribrendo pokyčiams, - rašė aktorės. - Jei mes iš tikrųjų išnaudosime šią akimirką, pėdsaką smėlyje paversime akmeniu“.

Holivude jau sausį daugiau kaip 300 aktorių, autorių, režisierių ir kitų JAV pramogų pasaulio moterų pradėjo panašią iniciatyvą. „Time„s Up“, be kitų, priklauso Cate Blanchett, Natalie Portman ir Meryl Streep.

Ši iniciatyva yra padarinys skandalo, susijusio su Holivudo prodiuseriu Harvey'u Weinsteinu, kuris seksualiai priekabiavo prie daugiau kaip 100 moterų ir kai kurias jų išprievartavo. Po šio spalį į dienos šviesą iškilusio atvejo nuvilnijo kaltinimai priekabiavimu dar dešimtims JAV kino pramonės atstovų, taip pat politikų, žiniasklaidos atstovų ir ekonomikos bosų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių