Quantcast

Aklieji sėdo už automobilio vairo ir bandė įveikti lenktynių trasą

  • Teksto dydis:

Nieko nėra neįmanomo – tuo įsitikino LNK realybės šou – eksperimento „Tamsoje” dalyviai. Jie atlaikė didžiausią ir daugiausiai psichologinių pastangų pareikalavusį išbandymą: vairavo automobilį nieko nematydami.

Neregiai, silpnaregiai ir realiame gyvenime matantys žmonės jau šeštą savaitę gyvena aklinoje tamsoje. Susiskirstę poromis jie vykdo užduotis, kovoja dėl išlikimo projekte, kurio laimėtojų pora gaus 20 tūkstančių eurų. Žaidimui įsibėgėjus, užduotys tampa vis sunkesnės.

Šį vakarą 21 val. realybės šou dienoraštyje LNK žiūrovai išvys emocijas, sužinojus, kad nieko nematant, o kai kam – ir niekada gyvenime nevairavus, dabar teks kuo greičiau automobiliu įveikti 200 metrų slalomo trasą.

Baimė šou dalyvius sukaustė vos atvykus į Veiviržėnų aerodromą Klaipėdos rajone ir išgirdus sportinių bolidų gausmą. „Man tiesiog užvirė skrandis iš streso. Ėmė pykinti. Didžiausia baimė buvo dėl saugumo – kaip nepadaryti avarijos?”, –pasakoja neregė Vaida.

Tačiau ir ji, ir kiti eksperimento dalyviai, sėdę už vairo, pajuto svaiginantį malonumą. O šalia sėdėjęs instruktorius beveik visiems, įveikusiems slalomą, plojo per petį ir gyrė už narsą. „Euforija ir nieko daugiau. Vos tik prisilietęs prie vairo pajutau didžiulę automobilio jėgą, variklio gausmas užvedė ir mane patį. Gal daugiau tokios patirties gyvenime neturėsiu – žiauriai smagu vairuoti mašiną”, – sako kitas šou dalyvis, žinomas dainininkas, silpnaregis Gražvydas.


Šiame straipsnyje: tamsojevairavimasneregiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių