Quantcast

Adele oficialiai paskelbta perkamiausia 2015 metų atlikėja

  • Teksto dydis:

Britų dainininkė Adele (Adel), kurios naujasis albumas „25“ ir debiutinis singlas „Hello“ sumušė ankstesnius pardavimų rekordus, oficialiai paskelbta populiariausia 2015 metų atlikėja.

Pasaulinė muzikos įrašų pramonės organizacija IFPI pranešė, kad muzikinė šios britų atlikėjos produkcija pernai buvo perkamiausia visame pasaulyje.

Adelė pasiekė visų metų pardavimų rekordą, nors jos albumas „25“ pasirodė tik lapkričio 20 dieną ir nebuvo platinamas per tokias muzikos platformas kaip „Spotify“ ar „Apple Music“, o tai yra itin reta, sparčiai augant tokių platformų paklausai.

Trečiasis Adele albumas „25“, kuris išėjo po daugiau nei ketverių metų pertraukos, pasiekė pirmųjų savaičių pardavimų rekordus JAV ir Didžiojoje Britanijoje.

Jos baladė „Hello“ tapo pirmuoju singlu, kurį per pirmą savaitę į savo laikmenas įsikėlė daugiau nei milijonas vartotojų Jungtinėse Valstijose.

IFPI vadovė Frances Moore (Fransis Mur) Europoje pirmadienį paskelbė pranešimą, kuriame albumas „25“ yra pavadintas „nesuvaldoma pasauline 2015 metų sensacija“, o atlikėjos pasisekimas – „tiesiog fenomenaliu“.

Tarptautinės garso įrašų pramonės federacijos, IFPI, kasmetiniai apdovanojimai yra skiriami pagal atlikėjo koncertų bilietų, skaitmeninių muzikos įrašų kopijų pardavimus ir jų paklausą muzikos platformose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių