Quantcast

65 mlrd. eurų „Disney“ sandoris: prie „Keršytojų“ prisijungs „X-Menai“ ir „Simpsonai“

  • Teksto dydis:

„Disney“ užbaigė 71 mlrd. dolerių (64,25 mlrd. eurų) vertės sandorį su „Fox“, pagal kurį po Walto Disney'aus įkurtos imperijos stogu atsidurs Peliukas Mikis, Pelenė, „Simpsonai“, „Žvaigždžių karai“, „Keršytojai“ („Avengers“) ir „X-Menai“.

„Disney“ ir „Fox“ sandoris gali atnešti džiaugsmo ir superherojų filmų mėgėjams - „Disney“ priklausys tiek „Keršytojai“, tiek ir „X-Menai“, o tai reiškia, kad filmuose šių dviejų franšizių herojai gali atsirasti tame pačiame filme.

„Mums tai yra ypatingas ir istorinis momentas, kuris sukurs ilgalaikę vertę mūsų bendrovei ir mūsų akcininkams“, - po sandorio paskelbimo išplatintame pranešime sakė „Disney“ generalinis direktorius Bobas Igeris.

„Sujungdami Disney“ ir „21st Century Fox“ kūrybos turtus ir laiko patikrintus talentus, sukuriame pirmaujančią pasaulinę pramogų bendrovę, kuri yra pasiruošusi lyderiauti šioje neįtikėtinai dinamiškoje ir permainingoje eroje“, - tikino jis.

Tikėtina, kad sandoris sukrės masinės medijos kraštovaizdį, rašo CNBC. Be to, tai leidžia „Disney“ tikėtis sėkmingai paleisti savo filmų ir serialų transliavimo programą „Disney Plus“, tačiau tai gali lemti tūkstančių darbuotojų atleidimą, nes daugelis „Disney“ ir „Fox“ personalo funkcijų dubliuosis.

Pasak ekspertų, įsigydamas filmų studijas, sukūrusias „Simpsonus“ ir „X-Menus“, „Disney“ siekia kovoti su technologijų milžinais, kaip „Amazon“ ir „Netflix“, dėl žiūrovų dėmesio ir jų atsinešamų pinigų.

CNBC teigimu, „Disney“ reikia patrauklių serialų ir filmų, kad pritrauktų žiūrovus prisijungti prie dar vienos prenumeratos principu veikiančios transliavimo programos. „Disney Plus“ jau turės klasikinę „Disney“ animaciją, „Žvaigždžių karus“ ir kai kurių „Marvel“ herojų filmus. Įsigijęs „Fox“, „Disney“ prie įspūdingos kolekcijos prisidėtų „X-Menus“ ir daugelį „Fox“ TV kanalų, kaip „FX Networks“ ir „National Geographic“.

B. Igeris vasarį tikino, kad „Disney Plus“ ir kiti tiesiogiai prie klientų prieinantys verslo padaliniai yra pagrindinis „Disney“ prioritetas.

Nors „Disney“ įsigijo nemažą dalį „Fox“ verslo, geriausiai žinomi „Fox“ TV kanalai - „Fox News“, „Fox Sports“ ir „Fox Broadcasting“ - lieka „21st Century Fox“ nuosavybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių