Quantcast

300 ištikimiausių keliautojų po Viduržemį stebėjo „Hobito“ maratoną

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Vilniuje vyko išskirtinis, aistringiausius režisieriaus Peterio Jacksono gerbėjus ir ištikimus Johno Ronaldo Reuelio Tolkieno kūrybos mėgėjus subūręs renginys „Hobitiada“. Šeštadienį kino centre „Forum Cinemas Vingis“ susirinkusieji buvo kviečiami dar kartą išgyventi visą „Hobito“ trilogijos kelią nuo pradžių, prisiminti pirmąsias dvi dalis ir, svarbiausia, pamatyti pačią naujausią, trečiąją ir finalinę legendinės epopėjos dalį „Hobitas: penkių armijų mūšis“ (angl. „The Hobbit: Battle of Five Armies“) savaitę anksčiau už oficialiąją premjerą Lietuvoje.

Maždaug 11 valandų trukusi „Hobitiada“ pritraukė apie 300 žmonių, norėjusių su visa galva pasinerti į kerinčius nuotykius Viduržemyje. Praleisti šeštadienį kine atskubėjo ir vienas didžiausių autoriaus J. R. R. Tolkieno kūrybos gerbėjų, pirmųjų lietuviškų „Žiedų valdovo“ vertimų autorius, žurnalistas Andrius Tapinas.

„Kažkam ši kelionė prasidėjo prieš 13 metų, man ji trunka jau 25-erius metus, kai pirmą kartą į rankas paėmiau „Žiedų valdovo“ knygas. Džiugu, kad dar kartą galiu peržiūrėti „Hobitą“ kine, nuo pirmosios dalies. Ir dar smagiau, kad šiais metais tą galiu daryti su visa šeima Lietuvoje“, – prieš pat „Hobito“ maratono pradžią sakė A. Tapinas.

Į „Hobitiadą“ taip pat rinkosi specialiai pasipuošę J. R. R. Tolkieno kūrybos gerbėjai, pasidabinę pačiais įvairiausiais kostiumais. Dalyvių gretose buvo galima išvysti elfų valdovus, nykštukų karalių ir kitus Viduržemio veikėjus.

Į „Hobitiadą“ susirinkę dalyviai renginio metu turėjo galimybę ne tik pamatyti visus tris filmus, bet ir laimėti daug įvairių prizų, kuriuos įsteigė renginio rėmėjai. Filmų gerbėjams buvo išdalinti pirmųjų ir antrųjų „Hobito“ filmų DVD rinkiniai, „Žiedų valdovo“ knygų rinkiniai, taip pat „Hobito“ ir „Silmarilijono“ knygos bei „Hobito“ marškinėliai.

Pasaulyje startavo puikiai

„Hobitas: penkių armijų mūšis“ šį savaitgalį jau buvo pradėtas rodyti kai kuriose pasaulio šalyse ir savo startą pažymėjo triumfu. Kaip pranešė Variety.com, filmas dar iki pasiekdamas JAV kino teatrus jau surinko įspūdingą 117,6 mln. JAV dolerių sumą. 38-iose šalyse debiutavusią juostą šį savaitgalį galėjo išvysti gerbėjai Japonijoje, Rusijoje, Meksikoje ir kitose šalyse. Iš Europos šalių daugiausiai žiūrovų „Hobitas: penkių armijų mūšis“ sutraukė Vokietijoje, kur surinko 19,5 mln. JAV dolerių, Jungtinėje Karalystėje – 15,2 mln. JAV dolerių, Prancūzijoje – 14,5 mln. JAV dolerių. Rusai taip pat noriai leido laiką kino teatre, šioje šalyje filmas kūrėjams atnešė 13,4 mln. JAV dolerių, tapdamas iki šiol stipriausiai startavusiu „Warner Bros.“ filmu Rusijoje.

Naujausias P.Jacksono filmas „Hobitas: Penkių armijų mūšis“, kuris vainikuoja įspūdingą „Hobito“ trilogiją ir kelionę po Johno Ronaldo Reulio Tolkieno Viduržemį, Lietuvos kino teatrus pasieks jau šią savaitę, gruodžio 19 dieną.

Filmo „Hobitas: Penkių armijų mūšis“ anonsas:


Šiame straipsnyje: Hobitasfilmaselfairenginys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių