Quantcast

30 - ojo grupės „Bix“ gimtadienio proga Samas įrašė naują dainą

30-ąjį gimtadienį švenčia legendinė grupė „Bix“. Jubiliejaus proga grupės lyderis Saulius Urbonavičius-Samas pristatė savo tapybos darbų parodą ir su kitais atlikėjais įrašė jubiliejinę dainą.

„Tai ne tik muzika. Tai – judėjimas“, – taip 30-metį švenčiančią grupę „Bix“ apibūdina jos lyderis S. Urbonavičius-Samas ir artimiausi atlikėjo draugai. Kartu su kitais dainininkais grupė įrašė jubiliejinę dainą. Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje gerbėjai galėjo apsilankyti autorinėje S. Urbonavičiaus-Samo tapybos darbų parodoje ir susipažinti su dar nematyta dokumentine grupės medžiaga.

„Atsirado proga parodyti pamatus, kad tai nėra eilinė grupė, kuri susikūrė tik pamuzikuoti, o kad tai yra menininkų grupė. Norėjosi sudėlioti taškus, kad žmonės suprastų, kad muzika kaip ir tapyba – išraiškos priemonė, per kurias norisi pasidalyti su žmonėm mintimis, filosofija, gyvenimo požiūriu, kažką sujaudinti, pastūmėti veikti“, – teigia muzikantas.

Parodoje pristatomi darbai, nutapyti dar iki Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo, todėl, Samo nuomone, jie glaudžiai susiję su grupės istorija.

Nors šiuo metu dainininkas nebetapo, dailė visada šalia: per visą „Bix“ grupės gyvavimą jis vienas rūpinosi grupės įvaizdžiu, klipais, kūrė albumų viršelius ir logotipus. Pasak atlikėjo, niekas geriau už tave patį neišmano, kokią žinutę nori perduoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių