Quantcast

2019-ųjų „Mis Amerika“ išrinkta gražuolė iš Niujorko

  • Teksto dydis:

Niujorko valstijos atstovė Nia Imani Franklin (Nija Imani Franklin) sekmadienio vakarą buvo išrinkta 2019-ųjų „Mis Amerika“.

Jos pergalė pratęsė virtinę sėkmingų šios valstijos gražuolių pasirodymų konkurse: 2013–2015 metais „Mis Amerika“ titulą iškovojo Niujorko atstovės Mallory Hagan (Malori Hagan), Nina Davuluri ir Kira Kazantsev (Kira Kazancev).

Per Atlantik Sičio mieste Naujajame Džersyje vykusį grožio konkurso finalą, kuriame dalyvavo 51 mergina, pirmąkart per šio renginio 98 metų istoriją nebuvo surengta pasirodymų su maudymosi kostiumėliais.

Juodaodė N. I. Franklin, klasikinės muzikos vokalistė, per šį konkursą pabrėžė „pasisakanti už menus“. Sekmadienio vakarą ji sudainavo ariją iš Giacomo Puccini (Džakomo Pučinio) operos „bohema“ (La Boheme).

Be „Mis Amerika“ karūnos ji taip pat laimėjo 50 tūkst. dolerių (43 tūkst. eurų) stipendiją.

Atsakinėdama į klausimus scenoje N. I. Franklin sakė savo mokykloje buvusi viena iš nedaugelio mažumų atstovių, bet pasinaudojusi savo meile muzikai ir menui, kad pritaptų prie kitų.

Per sekmadienio finalą 4-ąja vicemis tapo „Mis Masačusetsas“ Gabriela Taveras; 3-ąją vicemis – „Mis Florida“ Taylor Tyson (Teilor Taison); 2-ąją – „Mis Luiziana“ Holli Conway (Holi Konvei), o pirmosios vicemis titulas atiteko Konektikuto gražuolei Bridget Oei (Bridžit Oi).

Sprendimas atsisakyti maudymosi kostiumėlių demonstravimo sulaukė prieštaringų vertinimų ir išprovokavo kritiką dabartinei konkurso vadovybei. Likus kelioms minutėms iki nacionalinės televizijos transliacijos pradžios renginio įžangą vedusiam komikui paskelbus, kad šiemet maudymosi kostiumėlių rungties nebus, salėje pasigirdo garsūs nepasitenkinimo šūksniai.

Vietoje maudymosi kostiumėlių demonstravimo dalyvės turėjo atsakyti scenoje į savo varžovių pateikiamus klausimus. Be kita ko, per šią rungtį nuskambėjo didelio dėmesio sulaukusių pasisakymų apie JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) ir Nacionalinės futbolo lygos (NFL) žaidėjų protestus.

Kai atėjo eilė „Mis Masačusetsas“ Gabrielai Taveras, ji sakė, kad žmonėms vertėtų mažiau dėmesio skirti per socialinius tinklus rengiamoms įvairioms aktyvistų ir politinėms kampanijoms.

„Pradedame vertinti žmones kaip demokratus arba respublikonus, juodus arba baltus. Mes, žmonės, nesame vienos rūšies. Esame įvairialypiai“, – kalbėjo ji.

Organizatorių maištas

Tuo metu renginio užkulisiuose kilo daugumos valstijų „Mis Amerika“ grožio konkursų organizatorių maištas: jie pareikalavo nacionalinės valdybos pirmininkės Gretchen Carlson (Grečen Karlson) ir generalinę direktorės Reginos Hopper (Redžinos Hoper) atsistatydinimo.

G. Carlson ir R. Hopper perėmė vadovavimą šiuos grožio konkursus organizuojančiai organizacijai praeitą žiemą, kilus skandalui dėl ankstesnės vadovybės elektroninių laiškų, juodinančių ankstesnių nugalėtojų išvaizdą, protą ir lytinį gyvenimą. Jos stengėsi transformuoti organizaciją ir pervadino ją „Miss America 2.0“.

Vienas ryžtingiausių žingsnių buvo sprendimas atsisakyti maudymosi kostiumėlių rungties ir suteikti kandidatėms daugiau laiko scenoje kalbėti apie save ir savo idėjas, taip pat ką jos planuoja daryti tapusios „Mis Amerika“. Šalininkai sveikino šias reformas kaip smarkiai vėluojančias „Miss America“ pastangas prisitaikyti prie šiuolaikinės visuomenės, bet kiti reiškė apgailestavimą, kad konkursas praranda ypatybes, padėjusias šiems renginiams tapti neatsiejama amerikietiškojo gyvenimo būdo dalimi.

Nepatenkintos, kaip buvo priimtas šis sprendimas, taip pat dėl kitų numanomų G. Carlson ir R. Hopper vadovavimo trūkumų, 46 iš 51 valstijų grožio konkursus rengiančios organizacijos (įskaitant Kolumbijos apygardos) paragino vadoves atsistatydinti.

Intrigą padidino ankstesnės „Mis Amerika“ Caros Mund (Karos Mund) laiškas, kuriame ji teigia, kad buvo priversta kęsti šių moterų priekabes ir buvo jų tildomą. Tačiau vadovės šiuos kaltinimus neigia ir tvirtina, kad nenuilstamai darbavosi dėl organizacijos ateities.

Sekmadienį C. Mund pasirodė tik pačioje renginio pabaigoje, prieš naujosios laureatės karūnavimą. Jai nebuvo leista tiesiogiai pasisakyti – buvo parodytas tik pusės minutės trukmės nufilmuotas pasisakymas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kestas

Kestas portretas
Laimejo ne ji o jos rase. Politiskai korektiskas rinkimas.

Hmmm

Hmmm portretas
Bet ne amerikietė,ji baisi kokia

Oi!

Oi! portretas
Kokia baisi negrė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių