Quantcast

Pavasaris ryškesnis pro nuvalytus langus

Šiltėjančiu oru ir skaistesne saule vis labiau džiuginantis pavasaris – puiki proga ne tik imtis aplinkos puoselėjimo, bet ir namų švarinimo bei tvarkymo darbų.

Kai prireikia pagalbos

Nors prekybvietėse galima įsigyti įvairiausių švaros priemonių, tačiau kai kuriais atvejais verčiau kreiptis į šios srities profesionalus.

Uostamiesčio bendrovės "Švaros artelė" direktorius Artūras Drakšas pripažino, kad šiuo metų laiku ypač aktualios langų plovimo paslaugos.

Į profesionalus gyventojai kreipiasi ne vien tada, kai tenka nublizginti didesnius stiklo plotus ar langus sudėtinga pasiekti, bet ir kai tokiems buities darbams pristinga laiko.

Langų valymas vidutiniškai atsieis 2 litus už 1 kv. m , jei teks naudoti kėlimo įrangą – nuo 2,5 lito.

Imantis pavasarinės generalinės tvarkos, aktualūs ir kiti darbai, kaip antai kilimų, čiužinių, taip pat baldų valymas. Specialistų teigimu, paviršiniam švarinimui pakaks ir buitinių priemonių, tačiau visiškai higieniškai tokius gaminius pajėgūs išvalyti tik profesionalai.

"Štai mūsų įmonė naudoja specialią giluminio valymo įrangą, kuri kilimus, baldus ar čiužinius švarina ne siurbimo, o oro įpūtimo ir ištraukimo principu. Tokiu būdu išvalomos ne tik paviršiuje, bet ir giliau esančios dulkės, nešvarumai", – paaiškino pašnekovas.

Čiužinius valo kiaurai

Ypač tai aktualu alergiškiems, mažus vaikus turintiems, taip pat augintinius laikantiems žmonėms.

"Kai naminiai gyvūnai šeriasi, ant baldų ar kilimų likusių šerelių įprastu dulkių siurbliu visiškai išvalyti neįmanoma. Tačiau naudojant giluminio valymo įrangą jie labai švariai surenkami", – tvirtino A.Drakšas.

Šiuo būdu čiužinius galima išvalyti iki 30 cm gylio – faktiškai kiaurai.

Giluminis kilimo valymas ir plovimas kainuotų nuo 9 litų už 1 kv. m. Taigi išvalyti standartinio dydžio – 6 kv. m ploto gaminį atsieitų 54 litai. Paprastas kilimų plovimas kainuoja nuo 8 Lt/1 kv. m.

Viengulio čiužinio valymas giluminiu būdu ir plovimas kainuoja apie 80 litų, dvigulio – 120–130 litų. Minkštųjų baldų sėdimos vietos giluminis valymas ir plovimas kainuoja 20–25 litus.

Su valikliais – atsargiai

Dėl bendros higienos čiužinius, kilimus profesionaliai rekomenduojama valyti bent kartą per metus.

"Kalbant apie kilimų, baldų plovimą, jei žmonės neturi plaunamo siurblio, savarankiškai šalinti dėmių nepatarčiau. Nes užpylus valymo priemonių, jos tinkamai neišplaunamos, neišskalaujamos. Žinoma, tam kartui efektas pasiekiamas, tačiau kadangi šios priemonės yra šarminės, jos lengviau pritraukia purvą – ilgainiui, po savaitės dviejų, vėl atsiranda dėmių", – įspėjo specialistas.

Palaikyti ilgalaikę švarą patalpose, kurios išklotos akmens masės plytelėmis, padės jų giluminis plovimas ir impregnavimas.

Purvas ištraukiamas iš plytelių, po to danga apsaugoma specialios medžiagos sluoksniu, kuris tarsi "užrakina" plyteles, – užpildo mikroporas ir apsaugo grindis nuo greito užteršimo.

Ši procedūra, kuri tinka ir vonios kambariams, taip pat palengvina tolesnį valymą, padidina plytelių dangos atsparumą trinčiai, dilimui, įbrėžimams.

Vis labiau pavasarėjant žmonės daugiau laiko stengiasi praleisti gryname ore. Turintiesiems lauko terasas specialistai rekomenduoja jas atnaujinti alyvuojant ir impregnuojant – taip medis apsaugomas nuo drėgmės, temperatūros pokyčių ir sykiu nepraranda faktūros natūralumo. Priklausomai nuo darbų sudėtingumo, tokia paslauga vidutiniškai kainuoja 10–30 litų už 1 kv. m.


Šiame straipsnyje: švaros artelė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių