Quantcast

Patarė, kaip teisingai ir greitai nuvalyti langus

Švarinant langus, patartina vieną stiklo pusę valyti horizontaliai, o kitą vertikaliai – stiklui išdžiuvus, bus galima pamatyti likusius nešvarumus. Taip LRT RADIJUI sako langų valymo įmonės „Švaros gidas“ direktorius Andrius Jokubaitis. Anot jo, langų valymas laikraščiais yra senas mitas – nors popierius išvalo stiklą, rašalas gali ištepti ne tik rankas, bet ir lango rėmus.

– Pasirodė saulė ir visi pamatė, kad langai po žiemos atrodo baisiai. Kaip juos nuvalyti namuose esančiomis priemonėmis?

– Pasirodė saulė, gamtoje vyksta atgimimas, taip pat ir namuose. Visi laukia žiemos pabaigos ir tada pradeda veikti. Na, norint išvalyti langus namuose esančiomis priemonėmis, siūlau naudoti actą. Daugelis renkasi jį ir skiedžia tam tikru santykiu. Tačiau actas turi kvapą, kuris ne visiems yra malonus.

Langus reikia valyti plaušine ir guminiu nubraukėju. Galima ir su kempinėle ar mikropluošto šluoste, jei tokios priemonės randamos namuose.

– Ką reikia turėti, kad bet kada galima būtų švariai ir greitai nuvalyti langus?

– Nereikėtų daug investuoti į priemones, bet jos ir nėra brangios. Geriausios tos, kurios turi alkoholio, nes ji palieka mažiausia dryžių ir išgaruoja savaime. Taip pat reikėtų kibirėlio, guminio nubraukėjo, plaušinės, mikropluošto šluosčių.

– Ar įmanoma labai švariai nuvalyti langus, kad nesimatytų jokių liekančių juostų?

– Įmanoma, reikia tik nepersistengti su priemonės koncentracija. Jos reiktų naudoti nedaug, geriausia skiesti vandeniu, o, kad neliktų dryžių, reikia gerai nusausinti.

– Kuo geriausia nusausinti?

– Mikropluošto šluostėmis arba popieriniais rankšluosčiais. Tačiau tokie popieriniai rankšluosčiai turėtų būti skirti langams arba nepalikti jokių plaušelių.

– Ką daryti, kad dulkės greitai nepriliptų prie stiklo?

– Prieš valant stiklą, reikia atitraukti užuolaidas, nuimti daiktus nuo palangės, nusivalyti rėmus, palangę, nes ten yra dulkių. Pradėjus valyti nuo stiklo, vėliau dulkės kils ir lips prie stiklo.

– Kokia turėtų būti valymo eiga?

– Rekomenduočiau skiesti priemonę nedideliame kibirėlyje, į jį mirkyti plaušinę, ją išgręžti, nusausinti, kad būtų kuo mažiau vandens. Tai paskirstyti ant lango stiklo, tada lygiai nubraukti su guminiu nubraukėju.

Patarčiau vieną lango pusę su guminiu nubraukėju valyti horizontaliai, kitą pusę braukti vertikaliai. Kai langai išdžius, bus galima pamatyti likusius dryžius. Pirmiausia reikėtų valyti lauko pusę, nes ji purvinesnė.

– Dauguma žmonių valo langus laikraščiais.

– Tai keista, manau, kad tai senas mitas. Be to, dabar mažai kas skaito laikraščius. Laikraščiu galima nuvalyti lango stiklą, bet rašalas ištepa rankas ir lango rėmus, tad naudoti to nerekomenduočiau.

– Ar lango rėmus reikėtų valyti su kitokiomis priemonėmis?

– Lango rėmų yra visokių – plastikinių, medinių, dar kitokių. Rėmus galima valyti su priemonėmis, skirtomis stiklui, tačiau nereikėtų persistengti su koncentracija. Beje, valant langus reikėtų apsaugoti grindis – po palange pasitiesti grindų šluostę ar popieriaus.


Šiame straipsnyje: langailangų valymaspatarimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nuo išmetamų dūmų langus sunku išvalyti,jie pasidenge nuo išmetamų dūmų kažkokiais sunkiai nuvalomais riebalais,derva kažkokia.

Anonimas

Anonimas portretas
Daugiausia kenkia laikomos mašinos po langais.Svarbiausia, statomos mašinos prie namo, kuriame negyvena,ne po savo namo langais. Nuo išmetamų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių