Quantcast

Kad žvelg­ti į krin­tan­čius la­pus būtų dar jaukiau

Pa­si­bai­gus va­sa­rai, il­gus va­ka­rus pa­plū­di­my­je ar lau­ko ka­vi­nė­se vis daž­niau iš­kei­čia­me į jau­kų lai­ką na­muo­se su pa­čiais ar­ti­miau­siais. Kad čia grįž­ti pa­tiems ir pa­si­kvies­ti sve­čių bū­tų dar ma­lo­niau, pa­ta­ria­me, kaip at­slen­kant ru­de­niui pa­puoš­ti sa­vą­ją erd­vę.

Puo­de­liai, iš ku­rių ma­lo­nu ger­ti

Auk­sas­pal­vis ru­duo tur­būt sun­kiai įsi­vaiz­duo­ja­mas be puo­de­lio šil­dan­čios ar­ba­tos ar kvap­nios ka­vos. Šiais gė­ri­mais mė­gau­tis bus dar ma­lo­niau, jei jie bus pa­tiek­ti gra­žia­me ir sti­lin­ga­me puo­de­ly­je. Spal­vin­gi puo­du­kai pa­gy­vins sta­lo kompo­zi­ci­ją ir pa­kels nuo­tai­ką va­ka­ro­jant su drau­gais. Itin jau­kiai at­ro­dys pa­ste­li­nių spal­vų, įdo­miais or­na­men­tais ar sma­giais už­ra­šais de­ko­ruo­ti puo­de­liai.

Lo­biai vir­tu­vė­je

Pa­si­bai­gus se­zo­nui, kai ruoš­ti val­gį bei juo mė­gau­tis kuo daž­niau sten­gia­mės lau­ke, ge­ra grįž­ti kur­ti ku­li­na­ri­jos še­dev­rų į nuo­sa­vą vir­tu­vę. Tad da­bar pa­ts lai­kas įsi­gy­ti trūks­ta­mas mais­to ga­mi­ni­mo prie­mo­nes, to­kias kaip įvai­rios ke­pi­nių for­mos ar dar­bą pa­leng­vi­nan­tys ža­vūs du­be­nė­liai. Ši­lu­mos vir­tu­vei la­bai su­teiks įran­kiai, pa­ga­min­ti iš me­džio ar bent tu­rin­tys me­di­nių de­ta­lių.

Gar­džiai kve­pian­tys na­mai

Į na­mus vi­lios ir tin­ka­mai pa­si­rink­tas pa­tal­pų aro­ma­tas. Ru­de­niui itin tin­ka ci­na­mo­no, cuk­ruo­tų vai­sių, va­ni­lės, me­daus kva­pai. Be­je, ža­vios kva­pio­sios pa­gal­vė­lės, dai­lus bu­te­liu­kas su purš­kia­mu na­mų kva­pu ar aro­ma­ti­nės laz­de­lės ga­li tap­ti ir šau­niu bei sti­lin­gu na­mų pa­puo­ša­lu.

Mie­li ak­se­sua­rai

Šil­tą na­mų at­mos­fe­rą pui­kiai pa­dės su­kur­ti ma­žos de­ta­lės. Pa­vyz­džiui, mo­der­naus sti­liaus len­ty­noms jau­ku­mo su­teiks links­mos ar­ti­mų­jų nuo­trau­kos me­di­niuo­se rė­me­liuo­se, neį­ky­riai švie­čian­ti ne­di­du­kė sta­li­nė lem­pa ar šir­džiai mie­los statu­lė­lės, o ant so­fos pri­sės­ti taip ir kvies sti­lin­gos pa­gal­vė­lės. Jei tu­ri­te pla­tes­nę pa­lan­gę, pa­dė­ję ant jos ne­di­de­lį, kad ir de­gi­ni­mo­si gul­tą, čiu­ži­nu­ką bei ke­le­tą pa­gal­vių, su­kur­si­te ne­pri­lygs­ta­mą kam­pe­lį ra­mioms po­pie­tėms su kny­ga ir puodeliu mėgs­ta­mos ar­ba­tos. Juk čia leis­ti lai­ką bus itin ma­lo­nu, kai už lan­go ro­man­tiš­kai kris auk­si­niai la­pai...

Va­ka­rai te­ra­so­je tę­sia­si

Jei tu­ri­te bal­ko­ną ar te­ra­są, ku­rio­je va­sa­rą mė­go­te leis­ti va­ka­rus, tik­rai ne­bū­ti­na to at­si­sa­ky­ti bent jau pir­mo­mis ru­dens sa­vai­tė­mis. Ži­no­ma, sau­lu­tė kai­tins jau ne­be taip, tad ver­tė­tų pa­si­rū­pin­ti šil­tais ap­klo­tais. Jei­gu te­ra­so­je tu­ri­te priei­gą prie elekt­ros liz­do, idea­lus va­rian­tas – šil­do­mi ap­klo­tai, ku­rie su­šal­ti ne­leis net ir la­bai žvar­bų va­ka­rą. Ro­man­tiš­ką ir jau­kią at­mos­fe­rą taip pat su­kurs žva­kės ar ži­bin­tai, ku­rie net ir nu­si­lei­dus sau­lu­tei vi­lios bent dar šiek tiek pa­bū­ti gry­na­me ore.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių