Quantcast

Lietuvių ir estų garsenybės sukūrė vardinius šviesos jungiklius

  • Teksto dydis:

Kūrybinis Lietuvos garsenybių Agnės Kuzmickaitės, Indrės Stonkuvienės ir Ievos Prunskaitės iššūkis pakartotas Estijoje – žymios šalies moterys išbandė save kurdamos vardinius šviesos jungiklius ir taip atkreipė dėmesį į šią dažnai nepastebimą mūsų namų interjero detalę.

Kas įdomiau? Spręskite patys

Lietuvoje kiek ankščiau pristatyti žinomų šalies moterų – A. Kuzmickaitės, I. Stonkuvienės ir I. Prunskaitės – kurti jungikliai. Kiekviena jų pasistengė, kad šis interjero elementas taptų kuo asmeniškesnis bei išskirtinesnis, rašoma pranešime spaudai.

Dabar jų pavyzdžiu pasekė ir estės. Taline savo kūrybos jungiklius pristatė garsi dizainerė bei iliustratorė Britt Samoson, populiari interjero dizaino tinklaraštininkė Maarja Vaher bei gyvenimo būdo ir mados žurnalo „Anne&Stiil“ redaktorės. Kaip ir Lietuvoje, jų piešiniai ant vokiečių gamintojo JUNG jungiklių perkelti pasinaudojus šios įmonės sukurtu grafiniu įrankiu.

Svarbiausia, kad vaizdą galima būtų suskaitmeninti

Kurdamos jungiklius, A. Kuzmickaitė, I. Stonkuvienė ir I. Prunskaitė išmėgino skirtingas piešimo technikas, ant drobės jos tapė aliejiniais dažais, piešė tušu bei flomasteriais. Vėliau jų kūriniai buvo nuskenuoti, o skaitmeniniai atvaizdai, naudojant spalvoto spausdinimo bei graviravimo lazeriu technologijas, perkelti ant jungiklių.

Jungikliai, kokių parduotuvėse nebūna

Stebint esčių darbus atrodo, kad jos buvo nusiteikusios eksperimentuoti bei rimtai išbandyti grafinio įrankio galimybes. Itin plonais pieštukais jos piešė vabzdžių sparnus, liejo akvarelę, piešinius kūrė iš vandens ir dažo sukurtų šešėlių bei kontūrų.

Antai dizainerė ir iliustratorė B. Samoson jungiklius papuošė vabzdžių piešiniais, kurie prieš tai buvo pristatyti jos asmeninėje parodoje „Tint ja Taevas“.

„Kiekvienas gali susikurti jungiklį, į kurį panašaus neturės nei vienas kitas ir kurio jokioje parduotuvėje nenusipirksi“, – teigia bendrovės vadovas Raimundas Skurdenis. Anot jo, dabar žmonės stengiasi, kad namai kuo geriau atspindėtų jų charakterio bei asmenybės išskirtinumą, o nuosavas jungiklis – vienas iš būdų tokiai individualizuotai erdvei kurti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

biznis

biznis portretas
Lietuvos izimybes galetu sukurti prezervatyvus vardinius su savo atvaizdais ant gaminio. labai pirktu zmones ir butu puiku. izymybes atvaizdas interaktyviai pazvelgtu i dazna zmogu is vidaus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių