Quantcast

Išmanieji šviestuvai nukelia į ateitį

  • Teksto dydis:

Viena svarbiausių kiekvienų namų interjero detalių yra šviestuvai. Pagrindinė dilema, iškylanti perkant šviestuvą, susijusi su jo paskirtimi. Kas svarbiau: šviestuvas kaip interjero puošmena, ar šviestuvas kaip šviesą skleidžiantis, tačiau akies netraukiantis objektas? Žinoma, kad geriausias šviestuvas tas, kuris atitinka abu kriterijus: ir dekoratyvųjį, ir funkcionalųjį. 

Šiuolaikinės technologijos padeda kurti tokius šviestuvus, kurie žmogui, galima sakyti, leidžia keliauti laiku ir nukelia į ateitį. Prekybos tinklo „Senukai” dizainerė Deimantė Gabševičienė sako, kad būsto apšvietimas – itin svarbi interjero detalė.

Išmanieji sprendimai

„Jei pasirinksime blogą apšvietimą, galime viską sugadinti. Kad ir kaip gražiai išpuošime būstą, išdažysime sienas ir sudėsime grindis, neapgalvotas apšvietimas viską gali sugriauti į šipulius”, – įsitikinusi dizainerė.

Tačiau namus remontuojantys ar naujus įsirenginėjantys lietuviai pradeda vis labiau domėtis moderniu, išmaniu apšvietimu. Smagu, kad šiuolaikinės technologijos atėjo ir į šviestuvų pasaulį.

„Išmaniuosius šviestuvus renkasi tie klientai, kurie įsirenginėja modernius namus. Aš jiems patariu įsirengti tokio tipo apšvietimą tose namų vietose, kur labiausiai verda šeimos gyvenimas”, – pasakoja D. Gabševičienė.

Keičia šviesos srauto intensyvumą

Išmaniųjų šviestuvų pasirinkimas dabar išties didelis. „Senukų” prekybos centruose konsultantai pirkėjams gali pasiūlyti skirtingų gamintojų šviestuvus, kurie nustebina net visko mačiusius. Šis prekybos tinklas siūlo šviestuvus, valdomus nuotolinio valdymo pulteliu. „Jį naudojant galima ne tik reguliuoti šviesos intensyvumą, bet ir keisti srauto spalvas nuo šaltos iki šiltos. O jeigu šviestuve integruota papildoma RGB funkcija, tuomet galima keisti ir šviestuvo skleidžiamos šviesos atspalvį. Minėta RGB funkcija suteikia galimybę pasirinkti vieną spalvą iš itin plataus spalvų diapozono: žalios, mėlynos, raudonos, violetinės, geltonos ar kitos, kokios tuo metu norisi. Tokiu būdu namuose kasdien galime sukurti vis kitokią aplinką ir atmosferą, o tai itin svarbu namų jaukumui kurti”, – akcentuoja dizainerė.

Mėgstantiems taupyti, tačiau nenorintiems erdvių „nuspalvinti“ pasirinktu šviesos koloritu, „Senukų“ specialistai taip pat turi, ką pasiūlyti. Esama šviestuvų, kurių skleidžiamos šviesos intensyvumas reguliuojamas vos vienu to pačio jungiklio paspaudimu. Tai itin patogu, nes paprastai norint sumažinti šviestuvo skleidžiamą šviesą, klientams gali tekti į šviestuvą investuoti papildomai – montuoti priedus ar pirkti specialius jungiklius. Tačiau „Senukuose“ esantiems vokiečių gamintojo „Trio Lighting“ šviestuvams jokių papildomų investicijų nereikia. Šie šviestuvai veikia paprastai – vos spustelėjus jungiklio mygtuką parenkamas vienas iš trijų šviesos intensyvumo režimų. Tokie šviestuvai rekomenduojami šeimoms, kuriose mažieji nemėgsta miegoti visiškoje tamsoje, o įjungtas intensyvus kambario apšvietimas juos dirgina. Pasirinkus 25 proc. šviesos intensyvumą patalpoje, galima padėti užtikrinti ramų mažųjų miegą ir 75 proc. mažesnes elektros sąnaudas.

Funkcionalūs sprendimai įrenginiuose

Vienas iš neįtikėtinai išmanių sprendimų – nauji modernūs „Globo“ šviestuvai. Jie padės būstui suteikti prabangos, išskirtinumo bei elegancijos. Kaip veikia toks šviestuvas? Kadangi šiais laikais beveik kiekvienas žmogus turi mobilųjį įrenginį, gamintojai sugalvojo sujungti dvi technologijas į vieną.

„Išmaniuosiuose „Globo“ šviestuvuose integruoti aukštos kokybės garsiakalbiai, kuriuos valdyti galima tiesiog mobiliųjų prietaisų pagalba. Tam tereikia parsisiųsti programėlę ir suaktyvinti „Bluetooth“ funkciją mobiliajame įrenginyje bei šviestuve. Įsigiję tokį šviestuvą, galite klausytis mėgstamos muzikos, sklindančios iš jame įmontuoto garsiakalbio, o telefono pagalba reguliuoti šviesos intensyvumą ir srauto spalvą. Pastaruoju privalumu naudotis leidžia šviestuve integruota RGB funkcija”, – pasakoja dizainerė ir priduria, jog programėlės pagalba galima mėgautis ir pagal muzikos ritmą besikeičiančiomis šviesos srauto spalvomis. Tam tereikia pasirinkti ritmo funkciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių