Quantcast

Ilgėjant vakarams namų jaukumą kurkite su LED apšvietimu

  • Teksto dydis:

Žmogaus gyvenimo ritmas tiesiogiai priklausomas nuo šviesos: šviesiu paros metu esame kur kas aktyvesni ir darbingesni nei sutemus.

Todėl nenuostabu, kad artėjant žiemai ir trumpėjant dienoms mūsų nuotaika blanksta, energija netrykštame, o viskas, ko norisi – susisukti į šiltą pledą ir pamiršti žvarbų vėją už lango. Kad gūdūs vakarai netemdytų nuotaikos, pateikiame idėjas, kaip apšviesti kiekvieną kambarį šaltuoju metų laiku, kad sukurtumėte išsiilgtos natūralios šviesos ir jaukumo jausmą savo namuose.

Ramybė miegamajame pasirinkus lempas su šilta spalvine temperatūra

Tikriausiai dauguma iš jūsų norite, kad miegamojo aplinka būtų jauki, šilta, raminanti. Tokiam efektui pasiekti patartina rinktis LED lempas, turinčias šiltą spalvinę temperatūrą, t. y. jų rekomenduojamas baltos šviesos spalvos atspalvis turėtų būti 2 700–3 000 K (K – kelvinai, vienetai temperatūrai matuoti). „Venkite itin ryškių ir šaltų atspalvių, nes tai gali sutrikdyti natūralų žmogaus paros ritmą ir netgi trukdyti užmigti.“,– teigia įmonės „ACME Europe“ kokybės vadovas, apšvietimo ekspertas Darius Serba. „Baltos šviesos atspalvis visada nurodomas ant lemputės pakuotės, todėl užtenka žinoti kokio jums reikia.“,– priduria ekspertas.

Svetainėje rinkitės kelis apšvietimo variantus

Svetainė yra ta vieta, kur praleidžiate daugiausiai laiko: priimate svečius, bendraujate su šeima, tiesiog žiūrite televizorių ar skaitote knygą. Todėl labai svarbu, kad šiame kambaryje turėtumėte kelis apšvietimo variantus skirtingoms nuotaikoms sukurti. Darius Serba teigia, kad geriausia išeitis yra instaliuoti kelis jungiklius, kurie įjungtų skirtingas lempas, rinktis kelis šviestuvus, atskirą toršerą skaitymui arba LED lempas, kurių ryškumą galima reguliuoti. Svetainėje, kaip ir miegamajame, patartina vengti itin ryškios šviesos, nes ji gali trukdyti atsipalaiduoti. Rekomenduojamas baltos šviesos atspalvis yra šilta balta arba natūrali (dienos šviesa), t. y. baltos šviesos atspalvis nuo 3 500 iki 4 500 K.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių