Quantcast

Grėsmės namuose: sudarytas pavojingiausių būsto vietų žemėlapis

  • Teksto dydis:

Pavojai žmonių tyko ne tik lauke, bet ir nuosavuose namuose – tam, kad namai taptų saugia vieta sugrįžti, patariama juos tinkamai apsaugoti.

Dėl to draudimo bendrovė „Seesam“, bendradarbiaudama su Vilniaus apskr. vyriausiuoju policijos komisariatu ir Vilniaus apskr. priešgaisrine gelbėjimo valdyba, sudarė galimų būsto rizikų žemėlapį, padėsiantį pasitikrinti, ar namai iš tiesų apsaugoti ir kaip tai padaryti patiems.

„Apie du trečdaliai visų vagysčių įvyksta įsilaužus per užrakintas duris ir uždarytus langus. Įsibrovę vagys pirmiausiai skuba į antrą namo aukštą ieškoti miegamajame ir vonioje ant spintelių laikomų brangiausių papuošalų, todėl verta investuoti į šarvuotas durų spynas, iš vidaus dar apsaugotas nepragręžiama metaline plokštele, bei papildomas apsaugos priemones langams“, – perspėja Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos atstovas Sigitas Šemis.

„Seesam“ žalų departamento skyriaus vadovas Nerijus Jegerskas atkreipia dėmesį, kad be išorinių grėsmių rizikos namų saugumui kyla ir virtuvėje, vonioje, miegamajame, svetainėje bei koridoriuje. „Daugiausiai nelaimių atsitinka vonios kambaryje ir virtuvėje, o šių įvykių vidutinė žala pernai siekė atitinkamai 540 ir 518 eurų. Tačiau pasinaudoję saugumo patarimais patys nesunkiai galime tokių išlaidų išvengti“.

Dažniausiai pasitaikantys įvykiai – vonios kambario arba virtuvės užliejimas iš kaimynų arba dėl trūkusių vamzdžių. „Geriausias būdas patikrinti, ar vamzdžiai neprateka, ar nėra apsinešę nešvarumais ir ar neturi kitų defektų, yra profilaktinė vamzdyno ar vandens nutekėjimo sistemos apžiūra. O išvengti traumų ant slidžių grindų padės vonios kambaryje įrengti turėklai ir nuo paslydimų apsaugantis guminis vonios kilimėlis“, – pataria N. Jegerskas.

Virtuvėje patariama atkreipti dėmesį į mikrobangų krosnelę – nejungti, kai ji tuščia, nešildyti maisto metaliniuose, stikliniuose ar sidabriniuose induose. Svetainėje ir miegamajame raginama nepalikti elektros laidų po mindžiojamu kilimu – geriausia juos įtvirtinti į sienas prieš atliekant vidaus apdailos darbus.

„Dažnai paskendę kasdienėje rutinoje, daugelio savo pavojingų veiksmų tiesiog nebepastebime: laikome knygas ar medžiagines servetėles ant televizoriaus, plaukus džioviname stovėdami ant šlapių grindų, patingime nuvalyti dulkes nuo gartraukių. Kartais net nereikia profesionalų, pasirūpinsiančių mūsų saugumu namuose, savo rutiną papildę keliais naujais įpročiais, tai užtikrinsime patys“, – teigia N. Jegerskas.

Pavojingiausias būsto vietas ir patarimus, kaip jomis tinkamai pasirūpinti, galima rasti čia

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių