Quantcast

Dvylikai kūrėjų paskirtos Vyriausybės kultūros ir meno premijos

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį dvylikai kūrėjų paskyrė Vyriausybės kultūros ir meno premijas.

Premijų laureatais tapo fotomenininkas Ramūnas Danisevičius, muziejininkė Vida Kanapkienė, dailininkas, knygų vaikams autorius Kęstutis Kasparavičius, kino ir teatro aktorė Vida Vaiva Mainelytė, kompozitorius Arvydas Malcius, tapytoja Sigita Maslauskaitė-Mažylienė, menotyrininkė Agnė Narušytė, poetas Kęstutis Navakas, aktorė Regina Reklaitienė, kino operatorius Janas Vitoldas Tomaševičius, tekstilininkė Zinaida Vogėlienė ir menotyrininkė Rasutė Žukienė.

Pretendentų sąrašą Vyriausybei teikė Kultūros ministerija, vadovaudamasi Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisijos sprendimu.

Komisija iš visuomenės pasiūlytų daugiau nei 40-ies muzikos, teatro, dailės, literatūros, kitų kultūros ir meno sričių atstovų atrinko šiuos dvylika.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 Vyriausybės kultūros ir meno premijų. Premijos skiriamos Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 metų. Nuo 2008 metų premijos dydis siekia beveik 13 tūkst. eurų.

Premijos gali būti skiriamos pavieniams pretendentams arba pretendentų kolektyvui. Premija, skiriama kolektyvui, paskirstoma po lygiai kiekvienam jo nariui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių