Quantcast

Už R. Magritte'o paveikslą – rekordinė suma

  • Teksto dydis:

Vienas Rene Magritte'o (Renė Magrito) paveikslas pirmadienį „Sotheby's“ aukcione Niujorke buvo parduotas už 26,8 mln. dolerių (23,8 mln. eurų) ir tai rekordinė suma už šio belgų siurrealisto darbą.

Paveikslo „Malonumo principas“ (Le principe du plaisir) kaina viršijo 17,9 mln. dolerių (15,9 mln. eurų), 2017 metų vasarį Londone sumokėtų už kūrinį „La corde sensible“.

„Sotheby's“ pirmadienį parduotą paveikslą buvo įkainojęs 15–20 mln. dolerių ir sakė, kad dėl jo varžėsi septyni kolekcininkai – neįprastai daug.

Ir kai kurie kiti antrajam rudens meno aukciono Niujorke vakarui pasiūlyti paveikslai buvo nupirkti brangiau, nei tikėtasi.

Rusijoje gimusio Vasilijaus Kandinskio „Improvizacija ant raudonmedžio“ ((Improvisation auf Mahagoni), kuri prieš aukcioną buvo vertinama 15–20 mln. dolerių, nupirkta už 24,2 mln. dolerių (21,5 mln. eurų).

Tačiau Marsdeno Hartley (Marsdeno Hartlio) paveikslas, kuris turėjo būti tarp pagrindinių aukciono akcentų, pirkėjo nesulaukė.

Šis darbas, „Ikikarinė procesija“ (Pre-War Pageant), yra laikomas vienu pirmųjų visiškai abstrakčių Amerikos meno kūrinių. Jis buvo vertinamas 30 mln. dolerių (26,6 mln. eurų) – beveik penkis daugiau už šio tapytojo rekordą.

Sekmadienį „Christie's“ aukcione liko nenupirktas Vincento Van Gogho (Vincento Van Gogo) paveikslas „Parko kampas su drugeliais“ (Coin de jardin avec papillons), įvertintas 40 mln. dolerių (35,5 mln. eurų).

Rudens meno aukcionai tęsis iki ketvirtadienio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių