Quantcast

Už indėlį į Europos kultūrą P. Bingelis apdovanotas Šv. Lozoriaus ordinu

Galingais operos akordais, nuskambėjusiais prie Kauno marių esančio vienuolyno kieme, sekmadienio vakarą atsisveikino visą praėjusią vasarą džiuginęs XXIII Pažaislio muzikos festivalis.

Prieš prasidedant koncertui, į Pažaislio muzikos festivalio sceną buvo pakviestas Kauno valstybinio choro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas prof. Petras Bingelis. Maestro buvo įteiktas Šv. Lozoriaus didysis kryžiaus ordinas už ypatingus pasiekimus mene ir reikšmingą indelį į Europos kultūrą.

Festivalio baigiamajam koncertui buvo pasirinkta kompozitoriaus Laimio Vilkončiaus roko opera „Eglė“. Pažaislio vienuolyno kieme klausytojai išgirdo koncertinę operos versiją.

„Šio kūrinio premjera įvyko praėjusiais metais. Opera sulaukė puikių muzikos kritikų įvertinimų ir didžiulio publikos susidomėjimo, bilietai į koncertinį operos atlikimą Kauno filharmonijoje buvo išpirkti likus dviem mėnesiams iki koncerto, todėl norėjome sudaryti galimybę išgirsti šį kūrinį gyvai didesniam klausytojų ratui, o Pažaislio vienuolyno erdvė tam idealiai tiko“ – pasakojo festivalio sumanytojas ir koordinatorius Justinas Krėpšta.

Pagrindinį Eglės vaidmenį įkūnijo jaunoji atlikėja Monika Pundziūtė, kuri niekuo nenusileido savo patyrusiems kolegoms – Žilvino vaidmenį atlikusiam Jeronimui Miliui, Eglės brolių partijas dainavusiems Česlovui Gabaliui, Tadui Girininkui bei Rafailui Karpiui. Jau tapo tradicija, kad didžiausių publikos ovacijų sulaukė įspūdingas aktoriaus Vlado Bagdono solo, kuriam operoje atiteko Rupūžės vaidmuo.

Pasak festivalio direktorės Giedrės Mikaitienės, skambiais Laimio Vilkončiaus operos akordais baigdamas XXIII sezoną, Pažaislio muzikos festivalis su klausytojais atsisveikino neilgam. Netruks prabėgti keletas mėnesių šaltojo metų sezono ir festivalis vėl naujai atgims jau dvidešimt ketvirtai savo vasarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ELena

ELena portretas
Sveikinu......

Irena

Irena portretas
Sveikiname maetro Petrą Bingelį su apdovanojimu.Linkime didelės sėkmės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių