Quantcast

“Trimitas” ir “Naujametinis Žuvėdros skrydis“ pasitiko Naujuosius metus

  • Teksto dydis:

Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ (vyr. dirigentas U. Vaiginis) ir garsiausias Lietuvos sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“ (vadovai S. ir R. Idzelevičiai) su šventiniu trenksmu praskriejo pro didžiausius Lietuvos miestus (Alytų, Kėdainius, Panevėžį, Šiaulius, Kauną) ir 2013-uosius metus užbaigė – Klaipėdoje. Drauge į Naujuosius 2014-uosius – keliavo ir žiūrovų širdis džiugino visiems gerai žinomi solistai Liudas Mikalauskas, Jeronimas Milius, charizmatiškasis gitaristas Tomas Varnagiris bei Vilniaus Šachmatinis choras vadovaujamas grupės „Šarka“.

Didelio pasisekimo sulaukęs projektas “Naujametinis Žuvėdros skrydis“ – tai pasaulį stulbinančių šokių, meistriškai atliekamų muzikos kūrinių, širdį virpinančių dainų melodijų darna. 2012 metais Lietuvos publiką stebino ir didelio džiugesio suteikė pirmasis bendras projektas „Naujametinė „Žuvėdros“ fiesta“. Tad žiūrovų pageidavimu du garsūs kolektyvai „Trimitas“ ir „Žuvėdra“ ir šiais metais susitinko vienoje scenoje, su naujai paruošta šventine programa. „Mums tai ir vėl naujos, geros emocijos, dėl ko labai džiaugiamės“, - sako „Trimito“ vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis.

Šiame koncertiniame ture Lietuvos publika turėjo galimybę pamatyti šokių kolektyvą šokant pagal „gyvai“ atliekamą muziką. Daugkartinių pasaulio ir Europos čempionų „auksinės“ Žuvėdros šokių ansamblio ir jos solistų meistriškumas pranoko išrankiausių kritikų lūkesčius. Taip pat publika ir vėl galėjo pripažinti orkestro „Trimitas“ virtuoziškumą. Pamatyti ir pajausti gitaros improvizacijas atliekamas Tomo Varnagirio. Vilniaus Šachmatinis choras vadovaujamas „Šarkos“ merginų Gintarės Valaitytės ir Ievos Stasiulevičiūtės žiūrovams dovanojo imbieriniais sausainiais bei stebuklingomis šventėmis kvepiančias muzikines akimirkas. O charizmatiškieji solistai Liudas Mikalauskas ir Jeronimas Milius stebino balso gražumu, subtilumu ir galia.

Orkestras „Trimitas“ bei šio projekto vadovai tiki, kad tai ne paskutinis bendras projektas su šokių kolektyvu „Žuvėdra“ bei garsiausiais Lietuvos atlikėjais, o tik dar vienas žingsnis bendro, gražaus ir nepakartojamo muzikinio skrydžio link.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oina

oina portretas
Buvau šitame koncerte.....sooory tikėjausi daug daugiau, taip gražu Žuvėdros kolektyvas aš jais žaviuosi, Trimitas taip pat.....bet mielieji kur Naujametinė nuotaika kur šventinis pakilimas ,eilinis Žuvėdros pasišokimas ir tiek

oina

oina portretas
Buvau šitame koncerte.....sooory tikėjausi daug daugiau, taip gražu Žuvėdros kolektyvas aš jais žaviuosi, Trimitas taip pat.....bet mielieji kur Naujametinė nuotaika kur šventinis pakilimas ,eilinis Žuvėdros pasišokimas ir tiek
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių