Quantcast

Telšiuose po beveik 10 metų rekonstrukcijos atidaryta biblioteka

Telšiuose po remonto atidaryta Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka. Naujose bibliotekos erdvėse bus pristatomos profesionalių dailininkų parodos, modernios technologijos ir jaunimo bei vaikų kūrybos programos.

Pirmieji į atsinaujinusią biblioteką susirinko mažieji Žemaitijos sostinės gyventojai su tėveliais, jiems rūpėjo pamatyti, kaip daiktus spausdina erdvinis spausdintuvas, pažaisti su robotukais ir apžiūrėti naujas knygas.

Renovacija Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje tęsėsi bemaž dešimt metų ir atsiėjo apie 10 mln. eurų. Tuo metu bibliotekos skyriai buvo įsikūrę skirtingose miesto vietose, tai buvo nepatogu ir darbuotojams, ir skaitytojams.

„Dabar turime ir naujas didesnės erdvės – esame įsikūrę per keturis bibliotekos aukštus, – turime saugyklą ir modernią biblioteką, kurioje yra liftas“, – teigė bibliotekos direktorė Virginija Čeniauskienė.

Direktorės pavaduotoja Vida Urnikienė teigė, jog šiuo metu bibliotekoje viename aukšte yra 18 kompiuterių, dar įsikurs mokymo centras, kur bus įrengta 12 vietų norintiems mokytis.

Šiuo metu bibliotekos fonduose per 90 tūkst. knygų, jas skaito šiek tiek daugiau nei 2 tūkst. Žemaitijos sostinės gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių