Quantcast

Tarptautinėje džiazo šventėje „Harlem 2016“ – šokio entuziastai iš 30 šalių

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį, gegužės 19–22 d., Vilniuje vyksiančio tradicinio džiazo šokių ir muzikos festivalio „Harlem 2016“ atlikėjų geografija siekia nuo JAV iki Japonijos. Tarptautinė džiazo šventė į Vilnių pritrauks džiazo šokio entuziastų iš daugiau nei 30 pasaulio šalių.

„Festivalis „Harlem“ Vilnių išjudina jau vienuoliktąjį pavasarį. Tai puiki galimybė Lietuvoje išgirsti tiek daug svingo muzikos gyvai, pamatyti geriausių lindyhopo, džiazo, tapo ir balboa šokėjų pasirodymus, nors trumpam nusikelti į 1930-uosius – džiazo amžių!“, – sako festivalį organizuojančio „Lindyhop.lt“ klubo prezidentas Martynas Balčiūnas.

„Lindyhop.lt“ klubas į „Harlem“ šiemet sukvietė 17 šokio meistrų ir mokytojų iš JAV, Švedijos, Prancūzijos, Belgijos, Lietuvos ir kt. Į Vilnių atvyksta viena ryškiausių žvaigždžių lindyhopo padangėje Todd Yannacone, tapo meistrė, Cirque du Soleil artistė Josette Wiggan, taip pat vienas geriausių balboa šokėjų ir mokytojų pasaulyje Mickey Fortanasce, galintis pasigirti ne vienu svariu šokių apdovanojimu, ir kt.

Nors didžioji dalis festivalio renginių yra skirti tradicinio džiazo šokius išbandžiusiems dalyviams, „Harlem“ kasmet vis plačiau atveria duris ir vilniečiams bei miesto svečiams, kviečia susipažinti su tradiciniu džiazu, jo kultūra ir bendruomene Lietuvoje ir pasaulyje.

Didžiausią pagreitį „Harlem“ festivalis įgaus penktadienį ir šeštadienį per didžiuosius koncertus klube „Legendos“. Šiemet į Lietuvą atvyksta prancūzų džiazo grupė „Hot Sugar Band“, taip pat koncertuos Lietuvos kariuomenės orkestras, Vilniaus džiazo grupės „Rhythm Junkies“, „The Schwings“ ir „Home Jazz Band“. Programoje: šokių meistrų pasirodymai, festivalio organizatorių „Lindyhop.lt“ klubo šou, šokių konkursai.

Festivalio atidarymo dieną, ketvirtadienį, Lindyhop.lt klube, Perone (Geležinkelio g. 6) vyks atvira paskaita apie tradicinio džiazo ištakas, kurią ves Peteris Logginsas, džiazo šokėjas, muzikantas ir istorikas iš Naujojo Orleano. Į atvirą nemokamą paskaitą kviečiami visi besidomintys tradiciniu džiazu.

Miestiečiai kviečiami prisijungti ir prie Lindy žygio – spalvingos ir muzikalios „Harlem“ dalyvių eisenos Vilniaus Gedimino prospektu. Šeštadienį (gegužės 21 d.), kuomet Vilniuje aidės Gatvės muzikos diena, spalvinga džiazo minia gerokai išsiskirs. Šokėjai ir muzikantai apie 16 val. pajudės nuo V. Kudirkos aikštės, Katedros link. Eiseną vainikuos šokių konkursas Katedros aikštėje – pramoga ir dalyviams, ir žiūrovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių