Quantcast

Suskambės instrumentas, kuriuo Lietuvoje moka griežti vos vienas žmogus

Ketvirtadienio vakarą Valdovų rūmuose vykstančiame nemokamame edukaciniame koncerte „Per Alpes ir Zalcburgo miestą“ skambės retai Lietuvoje girdimas barokinis smuikas, kuriuo griežti Lietuvoje moka vos vienas žmogus.

Tai – Niujorke esančią vieną žymiausių pasaulio Juillardo menų mokyklą baigusi Ūla Kinderytė.

„Ši mokykla iš tiesų yra labai įdomi terpė – ten yra surinkti didžiausi viso pasaulio talentai, o dėstytojai yra iš tiesų nuostabūs, patys geriausi profesionalai. Aš nesitikėjau, kad man bus tokia garbė ten studijuoti – man tiesiog pasisekė ir tai yra neįkainojama, unikali patirtis“, – apie Juillardo menų mokyklą pasakoja smuikininkė.

Mergina tikina, kad pasirinkusi smuiką, minties groti kitu instrumentu nebeturėjo. Pradėjusi domėtis barokiniu smuiku, suprato, kad jai tai artimiausia išraiškos priemonė.

„Visų pirma, stygos yra žarninės, jos šiek tiek duslesnės. Grifas yra šiek tiek trumpesnis. Kaip matote, atstumas tarp grifo ir atramėlės yra kur kas didesnis barokinio smuiko. Pati atramėlė yra šiek tiek plokštesnė, kad akordus būtų galima groti paprasčiau“, – pasakoja U. Kinderytė.

Daugiau apie barokinį smuiką ir renginį – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių