Quantcast

Staigmena melomanams: išskirtiniai grupės iš Italijos „Domo Emigrantes“ pasirodymai

  • Teksto dydis:

Jau gruodžio 11-16 dienomis “Arts Libera International” kvietimu Lietuvoje apsilankys žymi grupė iš Italijos – „Domo Emigrantes“. Charizmatiški atlikėjai žada net 6 ypatingus koncertus, o jausminga, romantiška ir spalvinga koncertinė programa nuneš visus muzikos mylėtojus į saulėtąją Pietų Italiją.

Koncertų metu skambės netikėtos muzikinių instrumentų kombinacijos – dūdmaišis ir tamburinas, buzukis ir gitara, violončelė ir akordeonas bei kiti unikalūs instrumentai ir jų sąskambiai. Tiek lyriškos, tiek ir ekspresyvios kompozicijos palies mūsų širdis kaip šiltas Pietų vėjas, tarytum sėdėtume ne koncerto salėje, o jaukioje itališkoje terasoje, pripildytoje levandų kvapo, vyno bei romantikos.

Visa tai scenoje kurs profesionalūs grupės “Domo Emigrantes” atlikėjai.
 Papasakoti apie neeilinį koncertinį turą paprašėme Arts Libera International vadovo, prodiuserio Gintaro Kamsiuko.

Labai džiaugiamės, kad pavyko į Lietuvą pakviesti tokią spalvingą, jausmingą ir įdomią grupę, kuri yra labai laukiama įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose ir žinomose pasaulio koncertinėse salėse. Galimybę apsilankyti mūsų šalyje derinome apie dvejus metus, kadangi muzikantai jau susiplanavę tarptautines gastroles toli į priekį ir į Lietuvą atvyks po koncertų Olandijoje. 

Visi grupės muzikantai tikri virtuozai, puikiai įvaldę ne vieną instrumentą. Kiekvienas iš jų yra labai savita, charizmatiška ir kūrybiška asmenybė. Jų atliekamos dainos yra ypatingai emocingos, jos tarsi pasakoja  apie mus supantį gyvenimą, draugystę, įvairias gyvenimo patirtis. Atlikėjai labai šiltai ir betarpiškai bendrauja su publika, įelektrina žiūrovus ir paskatina kartu dainuoti, judėti ir būti aktyviais koncerto dalyviais, o tai labai maloniai nuteikia mus visus ir palieka nepamirštamą įspūdį. Manau „Domo Emigrantes“ labai pradžiugins Lietuvos žiūrovus ir tai bus puiki muzikinė dovana mums visiems artėjančių švenčių proga.

Visiems smalsu žinoti, ką apie koncertus mano ir patys grupės „Domo Emigrantes“ muzikantai.


– Kaip susikūrė grupė „Domo Emigrantes“?

– Grupė “Domo Emigrantes” susikūrė 2009m. Nusprendėme judėti viena muzikine linkme – populiarinti labai savitą ir emocingą Pietų Italijos ir Viduržemio jūros regiono muziką. 
„Domo Emigrantes“ sudaro įvairių tautų atlikėjai, turintys unikalią ir didelę muzikavimo patirtį. Todėl ši grupė tokia išskirtinė ir spalvinga.

Skirtingi ne tik nariai – skirtingi ir instrumentai, kuriais grojate, taip?
Taip! Ir skirtingi ir išskirtiniai.  Mūsų koncertuose išgirsite visko – nuo akordeono, gitaros, perkusijos, violončelės iki dūdmaišio, buzukio ir kitų pasaulio kraštų instrumentų, kurie turi originalų skambesį ir labai harmoningai susilieja į visumą.

Buzukis? Juk tai turkų ir graikų naudojamas styginis instrumentas. Dūdmaišis – taip pat ne italų kilmės?
Žinoma. Bet juk tikslas pateisina priemones (juokiasi). Šiais instrumentais mūsų grupėje groja tikri profesionalai. Pietietiško temperamento, netikėtų spalvų ir sąskambių ieškojimas mus atvedė iki tautinių instrumentų. Ir jie – nebūtinai iš Viduržemio jūros regiono. Juk grupės nariai,  taip pat yra įvairių tautybių.

– Ką norite pasakyti muzikos mylėtojams savo kūryba?

– Norime prabilti savo muzika ir dainomis į visų tautų ir šalių žmones. Todėl ir grojame skirtingais instrumentais bei dainuojame skirtingomis kalbomis. Kiekviena jų turi unikalią spalvą ir išraišką. Muzika – nuostabus būdas paliesti žmonių širdis ir užmegzti ryšį su klausytojais. Tai mums nepaprastai svarbu. Jausti nuoširdų atsaką,  paliesti žmonių jausmus, padaryti viską, kad po mūsų koncertų publika išeitų pakylėta ir dar ilgai džiaugtusi ir dalintusi patirtomis pozityviomis emocijomis su kitais.

– Koncertinis turas vyks šventiniu laikotarpiu, ko  gali tikėtis klausytojai  ateinantys į Jūsų koncertus?

– Kiekvieną klausytoją nukelsime į fantastišką kelionę  po Viduržemio jūrą ir Pietų Italiją. Bus daug nuoširdumo, pietietiško karščio bei unikalaus skambesio. Kai koncertuojame, mūsų širdys nieko neslepia – būna atviros. Tai pietietiškas bruožas (juokiasi). Tad visi klausytojai pateks į “atvirų širdžių klubą” ir bus pakylėti bei uždegti emocijomis, tikime, kad dainuos ir judės kartu su mumis.


Kviečiame artėjantį šventinį laikotarpį pasitikti su džiaugsminga nuotaika ir apsilankyti nuotaikingiausiame šių metų renginyje – garsios grupės iš Italijos „Domo Emigrantes“ koncertuose.

 


Koncertai vyks:

– Gruodžio 11 d. 18 val. Širvintų kultūros centre;

– Gruodžio 12 d. 19 val. Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje;

– Gruodžio 13 d. 18 val. Utenos kultūros centre;

– Gruodžio 14 d. 18 val. Panevėžio muzikiniame teatre;

– Gruodžio 15 d. 17 val. Marijampolės kultūros centre;

– Gruodžio 16 d. 18 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Bilietus galite įsigyti – čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ačiū

ačiū portretas
už informaciją ir ikeltas dainas. Būtinai nueisim, Kokie balsai, koks dainavimas... tiesiog už širdies griebia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių