Quantcast

Spektaklis „Karalius Lyras” pretenduoja į tris „Auksinius scenos kryžius”

  • Teksto dydis:

Geriausias režisierius, geriausi pagrindinio ir antraplanio vaidmens atlikėjai – šiose kategorijose dėl aukščiausio šalyje teatro apdovanojimo, „Auksinio scenos kryžiaus“, šiemet varžysis Lietuvos rusų dramos teatras (LRDT). Šias nominacijas pelnė spektaklis „Karalius Lyras“. Tarp geriausiųjų – kūrinio režisierius Jonas Vaitkus, Karalių Lyrą suvaidinęs aktorius Vytautas Anužis ir Grafo Glosterio sūnaus Edgaro vaidmenį sukūręs aktorius Viačeslavas Lukjanovas.

Kartu su J.Vaitkumi į geriausio metų režisieriaus vardą pretenduoja Artūras Areima (spektakliai „Kartu" ir „Ričardas II: Post factum"), Eimuntas Nekrošius (spektaklis „Jobo knyga") ir Gintaras Varnas (opera „Kornetas" ir dramos spektaklis „Biografija: vaidinimas“). Iki šiol už geriausią režisūrą „Auksiniu scenos kryžiumi“ J.Vaitkus buvo apdovanotas tris kartus: 2006-aisiais, 2007-aisiais ir 2012-aisiais.

V.Anužis dėl geriausio pagrindinio vaidmens atlikėjo vardo šįmet varžysis su Dainiumi Svobonu (Kiurmanas spektaklyje „Biografija: vaidinimas“) ir Remigijumi Vilkaičiu (Jobas spektaklyje „Jobo knyga“). Tai antrasis kartas, kai aktorius V.Anužis nominuojamas „Auksiniam scenos kryžiui”. 2011-aisiais jis buvo apdovanotas už geriausius antraplanius vaidmenis spektaklyje „Mergaitė, kurios bijojo Dievas” (rež. J.Vaitkus).

V.Lukjanovas į geriausio antraplanio vaidmens atlikėjo vardą pretenduoja kartu su Kęstučiu Macijausku (Tėvas spektaklyje „Paprastos beprotybės istorijos”), Tomas Rinkūnas (Kalabuškinas spektaklyje „Savižudis” ir Vasia komunistas spektaklyje „Kartu”). V.Lukjanovui tai – pirmoji „Auksinio scenos kryžiaus” nominacija.

LRDT vadovas režisierius J.Vaitkus šiemet nominuotas ir Nacionalinės dramaturgijos kategorijoje už spektaklį „Nebylys” (Valstybinis Šiaulių dramos teatras).

Itin sėkmingi Lietuvos rusų dramos teatrui buvo 2013-ieji. Keturis „Auksinius scenos kryžius” tuomet pelnė spektaklis „Eglutė pas Ivanovus”, sukurtas pagal rusų absurdisto Aleksandro Vvedenskio pjesę. Už geriausią režisūrą tąkart apdovanotas J.Vaitkus, už geriausią muziką – kompozitorius Algirdas Martinaitis, už geriausią scenografiją – dailininkas Jonas Arčikauskas, o už geriausią pagrindinį vaidmenį – Auklę suvaidinęs aktorius Valentinas Novopolskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visvaldas

Visvaldas portretas
Sveikinu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių