Quantcast

M. Lukšienės premija – mokytojai iš Klaipėdos

  • Teksto dydis:

Pirmadienį, Tarptautinę mokytojų dieną, Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje Vilniuje specialiajai pedagogei Kristinai Stankutei-Matei įteikta Meilės Lukšienės premija.

„Norėdami išugdyti atsakingą jauną žmogų, turime sau išsikelti aukštus tikslus“, – atsiimdama premiją sakė Klaipėdos Vitės pagrindinėje mokykloje mokytoja dirbanti K.Stankutė-Matė.

M.Lukšienės premija jai skirta už kūrybiškumą dirbant su specialiųjų poreikių vaikais, turinčiais emocijų ir elgesio, dėmesio, autizmo spektro, intelekto ir kt. sutrikimų. Mokytoja taiko įvairius mokymo metodus, naudoja netradicines, interaktyvias mokymo priemones, teigiama Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime.

K.Stankutė-Matė yra Klaipėdos miesto specialiųjų pedagogų metodinės grupės pirmininkė, su seserimi, taip pat specialiąja pedagoge Ana Stankute ji sukūrė internetinę svetainę specialiesiems pedagogams.

Pagal mokytojos parengtą projektą įrengtas kambarys, kur mokiniai gali atsipalaiduoti, pailsėti, nusiraminti.

K.Stankutė-Matė skaito pranešimus Klaipėdos, šalies pedagogų konferencijose ir seminaruose, rengia paskaitas tėvams, juos konsultuoja, kartu su mokiniais dalyvauja įvairiuose projektuose, parodose.

Meilės Lukšienės premiją 2010 metais įsteigė Švietimo ir mokslo ministerija. Ji gali būti teikiama pedagogams (ne vyresniems nei 35 m.) už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą.

Premijos dydis yra 120 bazinių socialinių išmokų, šiuo metu tai sudaro 4560 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sveikiname

sveikiname portretas
Puiku, būtinai parašykite daugiau apie Pedagogę, įvertina taip gerai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių