Quantcast

Skarulių muzikos festivalio uždarymo akordai pavergė klausytojų širdis

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio dvidešimt šeštosios dienos ryte nuskambėjo baigiamieji antrojo tarptautinio Skarulių muzikos festivalio akordai.

Tiesa, šį kartą renginys vyko kitoje vietoje nei įprasta – dėl orkestro dydžio, sutalpinti atlikėjus kamerinėje Skarulių bažnyčios erdvėje tapo neįmanoma, todėl festivalio uždarymo renginys persikėlė į Jonavos Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčią.

Šv. Mišias aukojo Jonavos dekanas kun. Virginijus Birjotas, giedojo jungtinės giedotojų pajėgos – vargonais akompanuojant maestro Vytautui Lukočiui, giesmes atliko festivalio meno vadovas Liudas Mikalauskas, parapijos jaunimo, sumos choro giedotojai. Kaip visuomet gausų tikinčiųjų būrį pritraukiantis festivalis ir šį kartą pasiteisino, bažnyčia buvo pilnutėlė.

Po Šv. Mišių iškilmingą festivalio uždarymo koncertą dovanojo Suomijos operos primadona Angelika Klas bei Lappeenranta Saimaa Sinfonietta simfoninis orkestras, meno vadovas ir vyr. dirigentas Vytautas Lukočius. Gausus būrys atlikėjų pripildė bažnyčios skliautus muzikos bei jau nuo pat pirmųjų kurinių atlikėjai pavergė publiką – po kiekvieno atlikimo aidėjo gausios ovacijos. Orkestrantai ir solistė buvo sužavėti publikos šilto sutikimo ir po koncerto dar ilgai dalijosi įspūdžiais apie išskirtinę viešnagę Jonavoje.

„Esame išties maloniai nustebinti, gera buvo matyti besišypsančius orkestrantų veidus griausmingai aidint plojimams. Suomijoje klausytojai yra santūresni, jie saikingai ploja, o lietuviai yra tikrai karštesnio temperamento!”, juokėsi dirigentas Vytautas Lukočius, “Labiausiai džiaugiuosi, kad publika šiltai priėmė suomių kompozitoriaus Jan Sibelius kūrinius, kuris yra žinomiausias kompozitorius Suomijoje, jo kūriniai atliekami visame pasaulyje”. Pasirodymui papildomų spalvų suteikė jau ne pirmą kartą festivalyje viešinčio charizmatiškojo maestro Vytauto Lukočiaus nuotaikingai pristatomi kūriniai, atlikėjos nuoširdus bendravimas su publika taipogi nepaliko abejingų.

Koncertui pasibaigus sveikinimo žodį tarė bei gėles atlikėjams įteikė pagrindinio festivalio rėmėjo, Jonavos rajono savivaldybės tarybos narė Marija Širvelienė, savivaldybės tarybos atstovė patikino, jog bus ieškoma būdų Skarulių muzikos festivalį remti ir kitais metais, nes tokio pobūdžio renginiai yra labai reikalingi ne tik kraštiečiams, bet ir miesto svečiams. Gėles priėmę festivalio organizatoriai pažadėjo, kad šis festivalis, sukviečiantis gausią publiką iš visos Lietuvos bei siekiantis tapti gražia tradicija Jonavos krašte, vyks ir kitais, 2019-aisiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių