Quantcast

Sagos „Ledo ir ugnies giesmė“ autorius G. R. R. Martinas išleis naują knygą

  • Teksto dydis:

Amerikietis rašytojas George'as R. R. Martinas (Džordas R. R. Marinas) trečiadienį paskelbė lapkritį išleisiantis naują knygą, bet gerbėjai galbūt truputį nusivils, kad tai nebus maginės fantastikos sagos „Ledo ir ugnies giesmė“ (A Song of Ice and Fire) nekantriai laukiama šeštoji dalis.

Naujosios knygos „Ugnis ir kraujas“ siužetas klostosi tame pačiame išgalvotame Vesteroso pasaulyje, likus maždaug 300 metų iki „Ledo ir ugnies giesmėje“, pagal kurią yra kuriamas didžiulio populiarumo sulaukęs televizijos HBO serialas „Sostų karai“ (Game of Thrones), vaizduojamų įvykių, rašytojas nurodė savo tinklaraštyje. G. R. R. Martinas pabrėžė, kad tai bus ne romanas, o veikiau istorijos veikalas, apžvelgiantis Vesteroso valdovų Targarianų dinastijos iškilimą.

Nuo 2012 metų rašytojas yra paskelbęs kelias šios naujos knygos ištraukas. Leidykla „Bantam Spectra“ neatsakė į prašymus pakomentuoti žinią apie „Ugnies ir kraujo“ išleidimą, bet knygą jau galima iš anksto užsisakyti internetu.

Kalbėdamas apie šeštąją „Ledo ir ugnies giesmės“ dalį „Žiemos vėjai“ (The Winds of Winter), G. R. R. Martinas pareiškė: „Ne, žiema neateina... Bent jau ne 2018-aisiais.“

1996–2011 metais G. R. R. Martinas išleido penkias „Ledo ir ugnies giesmės“ knygas. Tarp 4-osios ir 5-osios dalies išleidimo buvo šešerių metų pertrauka.

Nuo „Sostų karų“ 6-ojo sezono šio serialo kūrėjai tiesiogiai nebesiremia G. R. R. Martino knygomis. Be to, kurdama ir ankstesnius šio serialo sezonus HBO gerokai nukrypdavo nuo knygų turinio.

Serialas, kurio 8-asis ir paskutinis sezonas turėtų pasirodyti 2019 metais, jau yra laimėjęs rekordinius 38 „Emmy“ apdovanojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių