Quantcast

S. Povilaitis: jei gyvenimas būtų kaip zebras, tai manajame baltų dryžių daugiau

  • Teksto dydis:

„Gerbėjai iš manęs paimdavo energiją, bet ja dar labiau pasikraudavau iš jų", – sakydavo maestro Stasys Povailaitis, antradienio rytą pralaimėjęs trejetą metų trukusią kovą su vėžiu. Laida „Gyvenimas" pakvies prisiminti ryškiausias legendinio dainininko gyvenimo akimirkas jo paties žodžiais.

„Pirmą kartą kalbinti maestro likimas man lėmė prieš dešimtmetį, po to prieš kamerą sėdome dar porą kartų, ir kiekvienas būdavo tarsi bičiuliškas susitikimas – ilgai lauktas, su šiek tiek įtampos, nežinomybės ir smagių pokštų", – sako žurnalistas Edvardas Žičkus, parengęs vieną paskutiniųjų atvirų interviu su maestro, jį jau užklupus sunkiai ligai. Laidos „Gyvenimas" vedėjas prisimena, kad įkalbinėti šiam interviu S. Povilaitį teko daugiau nei metus, o ir dieną, kai turėjo įvykti filmavimas, iki paskutinės minutės nebuvo aišku, ar susitikimas Palangoje tikrai įvyks.

„Ale kaip ant tavęs matosi metai, Dieve, buvai visai bachūras, kai susipažinome prieš dešimtmetį, o dabar – štai ir pražilęs. Metų naštos ant savęs taip nematau, kaip ant tavęs", – Edvardui tąsyk sakė maestro. Interviu metu netrūko atvirų prisiminimų apie ryškiausias jo gyvenimo akimirkas ir smagių pokštų.

„Jaučiau, kad kartais Stasys traukia mane per dantį, pabrėždamas, kad pradedu elgtis, kaip visi žurnalistai, su kuriais jau seniai nejautė noro bendrauti... Jam nepatiko trafaretiniai klausimai apie sėkmės formules, įsimintiniausius nuotykius ant scenos ir t.t. Tokių stengiausi neuždavinėti, o jei ir reikėjo kažko panašaus pokalbiui palaikyti, tai šiuos klausimus paversdavau lengvomis provokacijomis. Interviu su a.a. S. Povilaičiu man būdavo didžiulis iššūkis, kur kas didesnis nei su kokia užsienio žvaigžde, gal dėl to, kad dar man būnant vaiku jis mano akyse buvo ryški legenda", – prisipažįsta E. Žičkus.

Jau šį vakarą 19.20 val. LRT televizijos žiūrovai laidoje „Gyvenimas" – šmaikštaus ir atviro S. Povilaičio interviu akimirkos, jo asmeninio archyvo kadrais bei artimos bičiulės, estrados primadonos Birutės Dambrauskaitės mintys apie paskutiniąsias maestro gyvenimo dienas.    

Laidos anonsas:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių