Quantcast

Pristatytas naujas A. Puipos filmas

Trečiadienį pristatytas naujas Algimanto Puipos vaidybinis filmas „Edeno sodas“. Jame nagrinėjamos senų žmonių problemos, paliečiamos mirties, tikėjimo, gyvenimo grožio temos.

Filme pasakojama apie senatvę ir kaip žmogus bando ją pažinti. Režisierius sako, kad pagrindinė filmo mintis: „gyvenimas gražus ir senukams šiame pasaulyje yra vietos“.

Filme nusikeliama į ateitį. Lietuva – turtinga šalis, joje gyvena daugybė imigrantų, o šalies mokslininkai ir verslininkai – žinomi visame pasaulyje.

Lietuvoje gyvenanti švedė Linda, kurią vaidina Viktorija Kuodytė, įsidarbina viloje „Edeno sodas“. Tai milijonierių slaugos namai. Linda įsitraukia į keistus pensiono gyventojų žaidimus ir su kitais darbuotojais pildo keisčiausias klientų užgaidas.

Filmas sukurtas remiantis Janinos Survilaitės kūryba – režisierius jos knygose aprašytą Šveicarijos kasdienybę perkelia į Lietuvą.

„Vienąkart aš pagalvojau – dabar didelė emigracija, o jeigu atvirkščiai: vokiečiai, anglai važiuoja į klestinčią Lietuvą, grįžta milijonieriai numirti. Kokie paradoksalūs dalykai. Tai yra fantazija ir aš galiu būti laisvas nuo visų tų situacijų, kuriose aš lyg tai turiu remtis knyga, priimti šveicariškus įstatymus Lietuvoje. Tai bus labai smagu“, – pasakojo režisierius Algimantas Puipa.

Filme paliečiamos tikėjimo, mirties, eutanazijos, gyvenimo džiaugsmo temos. Vieni herojai trokšta mirties, kiti – nori dar kuo daugiau patirti.

„Galima džiaugtis gyvenimu, džiaugtis smulkmena ir prailginti gyvenimą sau vien stebint vabaliuko ropojimą nuo apačios iki viršaus. Taigi čia yra didelė išmintis – tik ja vadovautis sugeba ne visi, nes ne visiems užtenka kantrybės, be to visi paskęsta savo kasdieniuose rūpesčiuose, bėdose“, – teigė aktorius Juozas Budraitis.

Filme vaidina žymūs vyresniosios kartos aktoriai Juozas Budraitis, Gražina Balandytė, Vaiva Mainelytė, Vytautas Paukštė, Vidas Petkevičius ir kiti. Kino teatruose „Edeno sodas“ bus rodomas nuo rugsėjo 4 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių