Quantcast

Aktorius J. Budraitis švenčia 75 metų jubiliejų

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino aktorių Juozą Budraitį 75-ojo jubiliejaus proga.

„Jūsų kūrybiniame kelyje svarbiausią vietą užėmė kino menas – Jūsų talentas yra vertinamas įvairiose šalyse. Novatoriški, intelektualūs Jūsų vaidmenys reikšmingiausiose Lietuvos kino juostose ir teatro scenoje pasauliui pristatė kultūrinę mūsų šalies tapatybę", – sakoma prezidentės sveikinime.

Šalies vadovės teigimu, aktoriaus sukaupta patirtis ir asmeninės savybės padėjo sėkmingai atstovauti Lietuvai einant pareigas diplomatinėje tarnyboje. Savo J. Budraitis buvo ir yra Lietuvos kultūros ambasadorius.

Garbingo jubiliejaus proga prezidentė aktoriui palinkėjo sveikatos, tvirtybės ir naujų prasmingų darbų.

J. Budraitis yra Lietuvos kino, televizijos ir teatro aktorius, diplomatas. Jis mokėsi Švėkšnos vidurinėje mokykloje, baigė teisę Vilniaus universiteto Teisės fakultete, o vėliau, 1981 metais – aukštuosius kino režisūros kursus Maskvoje. J. Budraitis 1979–1989 m. vaidino Kauno dramos teatre.

Aktorius yra vaidinęs ir teatre, ir kine, sukūręs daugiau nei 90 vaidmenų. Vieni garsiausių ir reikšmingiausių jo vaidmenų kine – filmuose "Niekas nenorėjo mirti" (1965, rež. Vytautas Žalakevičius), "Jausmai" (1966, rež. Algirdas Dausa, Almantas Grikevičius), "Turtuolis, vargšas..." (1982 m., rež. Arūnas Žebriūnas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Puikiai pamenu jo Leniną, statytoją Solnesą, Ričardą II, Šarūną J. Vaitkaus spektakliuose Kauno dramos teatre 1985 - 1989 m. Kokie sektakliai buvo ! Per naktis prie bilietų stovėjom, prieš sistemą kovojom...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių