Quantcast

Prasidėjo grakščiausios rankos paieška

  • Teksto dydis:

Jau 7 metus iš eilės moksleiviai ir suaugusieji kviečiami pademonstruoti rankų ir plunksnos grakštumą nacionaliniame Vinco Kudirkos dailyraščio konkurse „Rašom! 2017“.

Dviem etapais vykstančiame renginyje bus išrinkti dailiausios bei originaliausios rašysenos savininkai.

Kaip teigia konkurso sumanytojas Artūras Tuminas, bendrovės „Biuro pasaulis“ generalinis direktorius, į taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžių tobulinimą įsitraukia ne tik gyvenantieji Lietuvoje, bet vis daugiau laiškų atkeliauja ir iš užsienio.

„Aktyviai konkurse dalyvauja ne tik emigrantai, kurie iš Lietuvos išvyko prieš keletą metų, bet ir užsienyje gimę, tačiau gilias sąsajas su Lietuva jaučiantys gyventojai. Ypač aktyvūs Airijos, Austrijos, Kanados bei Vokietijos lietuviai. Šiemet tikimės dar didesnio jų bei kitų šalių bendruomenių aktyvumo“, – teigia A. Tuminas.

Rašyti ir dalyvauti konkurse gali nuo trečiaklasių iki senjorų. Dalyviai varžosi trijose amžiaus grupėse: 3–6 klasių moksleiviai, 7–12 klasių moksleiviai ir suaugusieji. Norintieji dalyvauti konkurse plunksnakočiu mėlynu rašalu turi perrašyti tinklapiuose www.rašom.lt, www.lki.lt ar www.biuropasaulis.lt organizatorių paskelbus tekstus. Šiemet jauniausieji moksleiviai perrašinės ištrauką iš Vinco Krėvės „Antanuko rytas“, vyresnieji – Gintaro Beresnevičiaus ištrauką iš „Piliakalnių žmonės“, o suaugusieji – tekstą iš Kazio Bradūno „Keli lemtingi susitikimai su poezija ir žmonėmis“. Perrašytus tekstus konkurso dalyviai iki vasario 10 d. turi išsiųsti paštu vertinimo komisijai arba pristatyti adresu UAB „Biuro pasaulis“, Vilkpėdės g. 20, Vilnius LT-03151, Lietuva.

Konkursas taip pat vyks dviem etapais. Iš atsiųstų dailyraščių vertinimo komisija atrinks 10 geriausių kiekvienos amžiaus grupės darbų. Šio etapo rezultatai bus paskelbti vasario 17 d. Lietuvių kalbos instituto ir bendrovės „Biuro pasaulis“ interneto svetainėse. Atrinktų darbų autoriai susirungs konkurso finale Vilniuje kovo 1 d.

Tradiciškai kiekvienos grupės nugalėtojas ir originaliausio darbo autorius bus apdovanoti keltų bendrovės „Tallink“ kruizu Ryga–Stokholmas–Ryga 4 asmenims. Į Latvijos sostinę nugalėtojus su draugais nuveš bendrovės „Lux Express“ autobusai. Visi patekę į finalą bus apdovanoti rašymo priemonėmis „Parker“ bei kitais prizais.

Praėjusių metų konkurse jauniausiųjų grupėje dailiausiai rašančia pripažinta Viltė Gečytė, Molėtų pradinės mokyklos mokinė, 7–12 klasių grupėje – Rugilė Užusėnaitė iš Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos, o suaugusiųjų – Ilona Banevičienė iš Kėdainių. Originaliausio dailyraščio prizą laimėjo Vilniaus Emilijos Pliaterytės progimnazijos raštinės vedėja Rasa Lukšienė.

Konkurso laureatų darbai kasmet eksponuojami parodose, Seime, Vilniaus ir Kauno savivaldybėse, Kauno pedagogų kvalifikacijos centre.

Konkursą organizuoja Lietuvių kalbos instituto Lituanistikos židinys, bendrovė „Biuro pasaulis“ bei Iniciatyvinė pedagogų grupė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių