Quantcast

Prasideda gražiausios pasakos rinkimai ir piešinių konkursas

Mažieji LRT radijo klausytojai žino, kad įsijungus radiją po 20 val. kiekvieną darbo dieną gali girdėti vakaro pasakas.

O nuo šio antradienio iki birželio 12-osios, LRT radijo devyniasdešimtmečio sukakties proga, jie yra kviečiami dalyvauti gražiausios pasakos rinkimuose ir piešinių konkurse. Apie šį konkursą LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ pasakojo LRT naujųjų medijų projektų vadovė Virginija Taraškutė.

Nuo gegužės 31-osios prasideda LRT organizuojamas piešinių konkursas „Pasakos gyvena čia“. Vaikai kviečiami išrinkti gražiausią radijo pasaką LRT portale.

„Iš programėlės „LRT pasakos“ atrinkome dešimt geriausiai vaikų įvertintų pasakėlių, už kurias ir galima balsuoti iki penkių kartų. Programėlėje yra funkcija, kuri leidžia vaikams, išklausiusiems pasakėlės, skirti jai nuo 1 iki 5 balų. Surinkusios daugiausiai balų pasakos pateko į populiariausiųjų dešimtuką.

Pastebėjome, jog populiariausios yra senos, visiems gerai žinomos pasakos – „Dangus griūva“, „Lapė ir žvirblis“, „Varna ir sūris“, „Varlė karalienė“ ir t.t.“ – pasakoja V. Taraškutė.

Vaikų piešinukai, kuriuos jie nupieš programėlėje ir atsiųs adresu pasakos@lrt.lt, laukiami iki birželio 19 d. Birželio 27 d. vaikai, kurių piešiniai sulauks daugiausiai portalo lankytojų dėmesio, bus apdovanoti šauniais prizais – „Gustavo nuotykių“ ir „Gustavo receptų“ knygomis.

Daugiau informacijos – www.lrt.lt/radijopasaka



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių