Quantcast

Popiežius: nusikaltę pedofilai turi būti griežtai baudžiami

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus pareiškė, kad vaikus tvirkinę pedofilai turi būti griežtai baudžiami.

Kalbėdamas sekmadienį maldininkams, susirinkusiems Šv. Petro aikštėje, pontifikas sveikino vieną Italijos organizaciją, kovojančią su seksualiniu vaikų išnaudojimu.

Pavadinęs pedofiliją „tragedija“ Pranciškus pridūrė, kad „mes privalome netoleruoti seksualinio nepilnamečių išnaudojimo“.

„Turime ginti nepilnamečius ir griežtai bausti seksualinius išnaudotojus“, - sakė jis.

Pranciškus nepaminėjo Katalikų Bažnyčią sukrėtusių pedofilijos skandalų, kurie kilo, kai paaiškėjo, kad vyskupai, užuot pranešę apie kunigus pedofilus teisėsaugai, sistemingai kilojo juos iš vienos parapijos į kitą.

Seksualinės prievartos aukų grupės reikalauja, kad Pranciškus pradėtų bausti tokius hierarchus.

Italus neseniai sukrėtė šešiametės žūtis netoli Neapolio - ji buvo numesta nuo aštuonių aukštų namo stogo, kai pabandė pasipriešinti savo žagintojui.

Skrodimas parodė, kad ji buvo nuolat seksualiai išnaudojama. Tyrėjai spėja, kad kaimynai žinojo apie tą išnaudojimą, bet policijai nepranešė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kitas susirūpinęs

Kitas susirūpinęs portretas
Kunigų pedofilija sudaro tik mažą dalį visų pedofilojos atvejų. Deja, bet didžioji dalis pedofilų yra vedę vyrai.

susirūpinęs

susirūpinęs portretas
Gal reikėtų leisti kunigams turėti antrą pusę... Pigiau. Mažiau pedofilų tarp jų gal būtų... Bet aš ne apie tai... Susiruošėm vaiką pakrikštyt ale iš kur tėvai kilę. Pasigailėjau nerealiai. Neminiu kur tai buvo vien dėl to,nes žinau,kad visur taip. Aš manau, kad ne mano problema jei kunigas už krikštynas tris kartus gauna pinigų... Susitariant dėl krikštynų mestelėjau pinigų ... Iki krikštynų dar gavo it niekur nieko. Ir po krikštynų dar paėmė. Kaip nebūčiau nieko davęs. Nemanau, kad reikia susimokėt už dievo paslaugas. Dievas manau turėtų būti nemokamas. Galėtų dievas pasakyti savo banko sąskaitos nr. Ir mes ten nusipirktume jo paslaugas. Žmonės atsibuskite. Susivokite... jei bažnyčia neklauso mokslo, o eina prieš jį... viskas tuom pasakyta
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių