Quantcast

Policija konfiskavo daugiau kaip 26 tūkst. istorinių vertybių

  • Teksto dydis:

Turkijos policija Stambule per didžiulę operaciją prieš kontrabandininkus konfiskavo tūkstančius istorinių vertybių, ketvirtadienį pranešė privati naujienų agentūra „Dogan“.

Policija sulaikė 13 įtariamųjų ir konfiskavo 26 456 dirbinius, sakoma pranešime. Detalių apie šiuos daiktus ar įtariamuosius agentūra nepateikė.

Turkija stengiasi susigrąžinti pavogtas vertybes, esančias ir jos teritorijoje, ir užsienyje.

Šis klausimas labai aktualus šaliai, kurioje yra maždaug 3 tūkst. senovinių miestų, priskiriamų 42 civilizacijoms, ir kurios turizmo industrija, kasmet pritraukianti milijonus užsieniečių, yra labai priklausoma nuo turtingo istorinio paveldo.

Rugsėjo mėnesį Turkija iš Šveicarijos atgavo romėnų Herkulio sarkofagą, prieš pusę amžiaus kontrabanda išvežtą iš senovinio Pergos miesto pietinėje Antalijos provincijoje.

Sarkofagas, ant kurio pavaizduota legendinio didvyrio, senovės graikų vadinto Herakliu, 12 žygdarbių, dabar eksponuojamas Antalijos muziejuje. Ši vertybė Turkijai buvo sugrąžinta 2015 metais Šveicarijos prokuroro nurodymu.

Pagal Turkijos ir Šveicarijos susitarimą sarkofagas buvo eksponuojamas Ženevos universitete, o vėliau, remiant Turkijos nacionalinei oro bendrovei „Turkish Airlines“, pargabentas į Turkiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
Saunuoliai, saugo savo istirija nuo zuliku ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių