Quantcast

Rašytojas T. Venclova apdovanotas už ypatingus nuopelnus Lietuvai

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė už ypatingus nuopelnus Lietuvos valstybei šiandien įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didįjį kryžių poetui, publicistui, eseistui, vertėjui, literatūros tyrinėtojui, profesoriui Tomui Venclovai.

Šalies vadovės teigimu, laisva ir mąstanti Lietuva neatsiejama nuo T. Venclovos – erudito, iškilaus pasaulio piliečio – kūrybinės ir visuomeninės veiklos.

„Jūs nuosekliai ginate humanistines vertybes, stiprinate toleranciją ir kultūrų dialogą, tiesiate tiltus tarp tautų. Esate tarp iškiliausių Europos visuomenės ir kultūros kritikų. Jūsų laisva mintis apie žmogaus teises ir orumą, tautą ir visuomenę skamba kaip kamertonas, į kurį svarbu įsiklausyti“, – rašoma prezidentės sveikinime.

Pirmadienį T. Venclovai sukanka 80 metų. Jubiliejaus proga prezidentė padėkojo T. Venclovai už darbą kuriant Lietuvos ir pasaulio kultūrą, aktyvią ir drąsią poziciją visuomeniniame gyvenime, palinkėjo tvirtybės ir naujų kūrybinių atradimų.

Daugiau nei 40 metų Jungtinėse Valstijose gyvenantis T. Venclova yra sakęs, kad kol daugelis kūrėjų ieškojo lietuviškosios tapatybės, jo kūryboje išryškėjo kitokia pasaulėjauta. Jis artimai bendravo su Nobelio literatūros premijos laureatais, iš tuometės Sovietų Sąjungos emigravusiais Česlovu Milošu, Josifu Brodskiu, kurie veikė ir jo mąstymą bei kūrybą.


Šiame straipsnyje: Tomas Venclova

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Argi galima vadinti garsiausiu poetu ir mąstytoju A,Venclovą? Jo žodžiai: "Garsus yra tas, kuris nelaiko savęs mažu". Gal pavadinkite geriau mane garsiu mąstytoju: aš teigiu - "Garsus yra tas, kuris nelaiko kitų mažais". Todėl ir sakau: A.Venclova tu esi ne mažas ...

chi

chi portretas
Kas per nuopelnai - nebent "tautybė"

Ką čia

Ką čia  portretas
į jį kreipti dėmesį..Vien dėl jaunystės koks jis buvo..valkta paskutinis..dykadounis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių