Quantcast

Paslaptis atskleista – išgirskite pirmą dainą iš miuziklo „Eglė žalčių karalienė“

  • Teksto dydis:

Talentingasis ir unikalusis kūrybinis duetas Aistė Smilgevičiūtė ir  kompozitorius Rokas Radzevičius mintį sukurti miuziklą pagal vieną nuostabiausių lietuviškų legendų brandino jau ne vienerius metus.  Mintis ėmė virsti kūnu šį pavasarį – kai buvo sukurta muzika ir libretas naujam lietuviškam miuziklui „Eglė žalčių karalienė“.

Nuo tada miuziklas augo ir nuosekliai artėjo premjeros link. Buvo surinkta fantastiška komanda: režisierė – Vesta Grabštaitė,  scenografas – Marijus Jacovskis, choreografai – Gytis Ivanauskas ir Sakurako –, kostiumų dailininkė – Vida Simanavičiūtė, rašoma pranešime spaudai.

Legendą scenoje pasakos rinktinė žvaigždžių trupė, kuria kūrėjai gali pagrįstai didžiuotis: Mantas Jankavičius ir Aistė Smilgevičiūtė – Žaltys ir Eglė; Karina Krysko, Aistė Lasytė – Eglės Sesės; Jeronimas Milius ir Tadas Juodsnukis – Žalčio Broliai; Neda Malūnavičiūtė – Moteris-Gegutė; Povilas Meškėla ir Vladas Kovaliovas –  Eglės Broliai; Teresė ir Milda Andrijauskaitės –  Jūros Laumės. Šokėjai – tituluotasis ansamblis „Lietuva“ ir  butō šokio teatras „Okarukas“.

Miuziklui sukurta gigantiška kriauklė, kuri simbolizuos vandens stichiją ir Žalčio karalystę. Žemės stichijai atvaizduoti panaudota daugybė natūralaus dydžio irklų. Specialiai spektakliui iš užsienio užsakyta šviesą itin gerai atspindinti scenos danga. 

Tačiau muzikinė laukiamiausios metų premjeros dalis iki šiol buvo laikoma griežtoje paslaptyje. Likus mažiau nei savaitei iki pirmojo parodymo, labai graži ir svarbi šio didelio ir įspūdingo muzikos kūrinio  dalis pagaliau pristatoma publikai. Tai – Eglės ir Žalčio arija „Duodu žodį tau“, kurią atlieka A.Smilgevičiūtė ir Mantas.

Naujas lietuviškas miuziklas „Eglė žalčių karalienė“  savo pirmųjų žiūrovų lauks jau šį šeštadienį (gruodžio 9 d.) Klaipėdoje „Švyturio arenoje“.  Gruodžio 15 d.  miuziklas bus parodytas Vilniuje, „Siemens“ arenoje, 17 d. – Kaune „Žalgirio“ arenoje, 26 d. – Panevėžyje „Cido arenoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Smilgevičiūtės dieviškas vokalas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių