Quantcast

Pašėlti į Vilnių savaitgalį kvies Lietuvos studentų folkloro festivalis

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Vilniuje šėls jaunystė – vyks jau tradicija tapęs aštuntasis Lietuvos studentų folkloro festivalis „O kieno žali sodai“. 

Šių metų renginio tema yra Jaunystė – bendrystė, tad miestas vilniečius ir svečius įtrauks į pašėlusį tradicinio šokio sūkurį, džiugins skambiomis dainomis ir instrumentine muzika.

Gegužės 6–7 d. Vilniuje, Mykolo Romerio universitete, Vilniaus kolegijoje, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje šurmuliuos apie 200 folklorą puoselėjančių jaunų žmonių iš Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Vilniaus universitetų bei kolegijų.

Pirmieji festivalio šaukiniai nuskambės gegužės 6 d. 12.30 val. studentų miestelyje Didlaukio gatvėje – šventės pradžią festivalio dalyviai skelbs minėtų aukštųjų mokyklų atvirose erdvėse. 14 val. Mykolo Romerio universiteto Centriniuose rūmuose dr. Vykintas Vaitkevičius skaitys viešą paskaitą „Mūsų Vilnius: tvirtovė ir šventovė“. Festivalio svečiai iš Vengrijos pakvies susipažinti su vengrų gimtąją muzika – Ferenco Listo muzikos akademijos dėstytojų prof. Zoltán Juhász ir Németh András paskaita-koncertas vyks 17 val. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus renginių salėje. Po jos visi sugužės į muziejaus kiemelį, kur nuo 18.30 val. vyks pagrindinis koncertas-gegužinė „Aš nusieisiu į jaunimužį“. Festivalio dalyviai ir svečiai žiūrovams jaunatviškai ir su išmone pristatys lietuvių folkloro atlikimo tradicijas, stilingą muzikavimą, dainavimą, tarmišką kalbą. Čia bus galima ir smagiai pasišokti, padainuoti, išmokti studentų pamėgtų šokių, ratelių, žaidimų.

Gegužės 7 d. Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai tobulins savo įgūdžius folkloro dirbtuvėse, su daina keliaus į žygį po sostinės apylinkes. 18.00 val. Verkių rūmų parke festivalio pabaigos šaukiniai skelbs „Tai Vilniaus žali sodai“.

Sumanytojai ir rengėjai siekia, kad vienintelis studentų folkloro festivalis Lietuvoje būtų tradicinis renginys, kurio tikslas tęsti ir puoselėti akademinio jaunimo folkloro bendruomenių tradicijas šalies aukštojo mokslo institucijose, siekti platesnio tradicinės kultūros suvokimo, studentų folkloro kolektyvų kūrybiškumo, jaunimo asmenybių vystymosi, taip pat sutelkti pajėgas ir kūrybines idėjas artėjančiai 2018 m. Lietuvos dainų šventei „Vardan tos...“.

Aštuntąjį Lietuvos studentų folkloro festivalį „O kieno žali sodai“ rengia Lietuvos liaudies kultūros centras kartu su Mykolo Romerio universitetu ir Vilniaus kolegija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių