Quantcast

„Panoramoje“ – nauja aštrių pokalbių rubrika „Dienos tema“

  • Teksto dydis:

„Ko tikrai žiūrovai gali tikėtis, tai aštrių klausimų“, – įsitikinusi Rita Miliūtė, jau nuo rugpjūčio 1 d. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Panorama“ kartu su kitais keturiais apžvalgininkais, taip pat žinomais aktualijų žurnalistais, vesianti naują pokalbių rubriką „Dienos tema“.

Be R. Miliūtės, „Dienos temoje“ interviu rengs Indrė Makaraitytė, Nemira Pumprickaitė, Audrius Matonis ir Vladimiras Laučius.

Nuo rugpjūčio prie LRT žurnalistų komandos prisijungsianti politikos apžvalgininkė I. Makaraitytė įsitikinusi, kad žiūrovui yra labai svarbus tinkamas pašnekovas, o žurnalistų funkcija – sumaniai prisikasti prie tiesos. „Neretai kalbinami žmonės, kurie tik samprotauja, bet tokie pašnekovai nėra įdomūs žiūrovui. Stengsimės kalbinti tą smaigalį – žmogų, kuris yra tiesiogiai atsakingas už diskusijos objektu tapusią problemą. Tiesa, politikai yra linkę nepasakyti visko, ką žino ar planuoja, todėl mūsų užduotis yra sumaniai išgauti tą tiesą“, – kalba netrukus startuosiančio LRT žurnalistinių tyrimų skyriaus vadovė I. Makaraitytė.

„Politikus kalbinu jau daug metų ir visada tai dariau atsakingai, tad kaip ir nebus nieko naujo“, – įsitikinusi I. Makaraitytė.

Buvęs LRT TELEVIZIJOS naujienų tarnybos vadovas Audrius Matonis priduria, kad aktualijų rubrikos vedėjai turėtų kuo geriau atskleisti pašnekovo poziciją, o ne piršti vieną ar kitą nuomonę. „Žiūrovai turi patys nuspręsti, kuri nuomonė jiems priimtinesnė, o argumentacija yra stipresnė. Nemanau, kad kalbintojo užduotis yra įpiršti žiūrovui vieną ar kitą nuomonę. Jo užduotis yra atskleisti tos nuomonės turėtojus ir padėti žiūrovams pačiam spręsti“, – teigia žurnalistas.

Pataruosius dešimt metų „Panoramai“ vadovavęs A. Matonis siekia, kad naujoji žinių laidos rubrika būtų autoritetinga ir nepriekaištingos reputacijos: „Jaučiu didelę atsakomybę nenuvilti žiūrovų.“

„Tai, kad laidą ves penki žurnalistai su skirtingomis patirtimis, nesidubliuojančiomis profesinėmis ir gyvenimiškomis prielaidomis, manau, yra geras dalykas. Toks sprendimas gali suteikti laidai daugiau įvairovės ir žiūrovų pasitikėjimo. Žinoma, daug kas priklausys nuo kiekvieno vedėjo pastangų ir profesinės atsakomybės“, – įsitikinęs portalo LRT.lt vyriausiasis redaktorius V. Laučius.

Laidos „Teisė žinoti“ kūrėja ir vedėja žurnalistė R. Miliūtė pažada, kad neleis pašnekovams išsisukti nuo nemalonių klausimų. „Galiu patikinti, kad pašnekovai bus spaudžiami atsakyti į klausimus, kuriuos mes, žurnalistai, užduosime žiūrovu vardu, nes jie patys to padaryti negali. Galiu pažadėti, kad neleisiu pabėgti nuo klausimų. Ko tikrai žiūrovai gali tikėtis, tai aštrių klausimų“, – teigia R. Miliūtė.

Kaip teigia dar viena aktualijų žurnalistė, LRT TELEVIZIJOS aktualijų laidos „Savaitė“  vedėja N.Pumprickaitė, kiekvienas pašnekovas jos laidoje yra lyg svečias namuose, todėl pagarba – svarbiausias diskusijos akcentas.

„Bet kuriuo atveju, su laidos pašnekovu pirmiausia elgiuosi pagarbiai. Kai pasikviečiu svečius į namus, nesakau, kad jis yra kvailas ir kad jis man nepatinka. Kritikai yra reikalingi argumentai, o ne nuomonė. Gali būti, kad mes pripratome prie tokio žurnalistinio įvaizdžio: pyksta, rėkia, kritikuoja, dar kumščiu trinkteli į stalą. Aš manau, kad ir su šypsena galima paklausti labai daug nemalonių klausimų ir gauti gerų atsakymų“ , – tikina N. Pumprickaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spirga Matonis

Spirga Matonis portretas
na, atleiskit, matonis tinka tik popieriukus padavinėti su savo aukštu IQ

jonas

jonas portretas
vel nesiskaitymas su oponentu,vel akiu draskymas ,vel zeminimas zmogaus, nieko naujo nesugeba ltr televizija

Nu ką

Nu ką portretas
matonis, miliūtė, pumprickaitė... Tai tuo viskas ir pasakyta, kaip ir aišku jau, kokio stiprumo smarvės bus šita taip vadinamoji peredača....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių