Quantcast

Pagrindinį Sandanso festivalio apdovanojimą pelnė filmas apie vėžį

  • Teksto dydis:

Jaudinanti drama „Me and Earl and the Dying Girl“ apie paauglį, kuris susidraugauja su vėžiu sergančia klasės drauge, šeštadienį buvo apdovanotas pagrindiniu Sandanso kino festivalio apdovanojimu.

JAV dokumentikos apdovanojimas atiteko „The Wolfpack“, o ne amerikietiškose kategorijose pagrindiniai prizai buvo įteikti škotų kino kūrėjui ir filmui apie Ukrainos kovą buvusios sovietinės šeimininkės šešėlyje.

Alfonso Gomezo-Rejono (Alfonso Gomeso-Rechono) „Me and Earl and the Dying Girl“ baigiantis dvi valandas trukusiai apdovanojimų įteikimo ceremonijai, kuri įvyko Jutos kalnų kurorte Park Sityje, buvo pagerbta amerikietiškos dramos kategorijos Didžiuoju žiuri prizu.

Be to, šis filmas, gavo JAV dramos kategorijos žiūrovų prizą ir tai yra jau treti metai iš eilės, kai JAV filmas gauna ir Didįjį žiuri prizą, ir žiūrovų prizą – po „Atkirčio“ (Whiplash) praėjusiais metais ir „Fruitvale Station“ 2013-aisiais.

Geriausiu JAV dramos kategorijos režisieriumi buvo paskelbtas Robertas Eggersas (Robertas Egersas), pastatęs siaubo filmą „The Witch“.

JAV dokumentinių filmų kategorijoje Didįjį žiuri prizą gavo Crystal Moselle (Kristal Mosel) „The Wolfpack“, o geriausio režisieriaus apdovanojimas atiteko Matthew Heinemanui (Metjui Heinemanui) už „Cartel Land“ apie narkotikų karus Meksikoje.

Pasaulio kino kategorijose dramos Didysis žiuri prizas atiteko škotų kino kūrėjo Johno Macleano (Džono Maklino) filmui „Slow West“ apie paauglį, keliaujantį per 19-ojo amžiaus Amerikos laukinius Vakarus ir ieškantį moters, kurią myli.

Pasaulio dokumentikos Didysis žiuri prizas buvo įteiktas filmui „The Russian Woodpecker“, kuriame kritikuojamas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir pasakojama apie revoliuciją Ukrainoje bei 1986 metų Černobylio branduolinę katastrofą.

„Nemanau, kad galime sustabdyti Rusiją bombomis, bet galvoju, kad su trupučiu meno ir tiesos galbūt galime padaryti tam tikrą pažangą“, – sakė filmo režisierius amerikietis Chadas Gracia (Čadas Greisija).

2015 metų Sandanso kino festivalis prasidėjo sausio 22 dieną ir oficialiai baigiasi sekmadienį.

Sandanso festivalio laureatai reguliariai sulaukia kritikų pripažinimo ir sėkmės per pagrindinių Holivudo apdovanojimų ceremonijas. Praėjusių metų pagrindinis laureatas „Atkirtis“ šiemet yra nominuotas geriausio filmo kategorijos „Oskarui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių