Quantcast

Nemokamas festivalis skatins atsigręžti į krašto paveldą

  • Teksto dydis:

Šių metų birželio 17-oji turėtų būti įsimintina ne tik profesionaliosios muzikos gerbėjams, bet ir visiems, vertinantiems išskirtinę architektūrą bei paveldą. Šią dieną visai netoli Kauno bus atidarytas pirmasis tarptautinis Skarulių muzikos festivalis, kuris per tris nemokamus koncertus sukvies ne vieną įžymų Lietuvos ir užsienio atlikėją.

Festivalio meno vadovas Liudas Mikalauskas džiaugėsi užgimusia nauja idėja ir kvietė kiekvieną apsilankyti ir pajusti vietos žavesį: ,,Tarptautinis Skarulių muzikos festivalis – tai neeilinis įvykis Jonavos krašte, kviečiantis visą Lietuvą aplankyti ir pamilti šį neeilinį Neries užutekį. Skarulių Šv. Onos bažnyčia jau 400 metų žavi savo išskirtiniu gotikos stiliaus didingumu ir kiekvieną, kuris važiuoja Jonavos aplinkkeliu, kviečia bent trumpam prilėtinti greitį ir pasigrožėti ja. Mes, menininkai, susivilioję jos ramybe, taip pat neliekame abejingi ir pradedame vasaros renginių ciklą, kviečiantį visą Lietuvą bent trumpam užmiršti kasdienius rūpesčius ir pasinerti į Skarulių bažnyčios Šv. Mišių ir muzikos paslaptis. Koncertai, kurių gali pavydėti didžiausi šalies festivaliai, šiam neeiliniam architektūros paminklui padės vėl nušvisti nauju veidu. Būkime kartu, melskimės kartu, ilsėkimės kartu, nes Skaruliai - tai dovanos kiekvienam atvykusiam.“

Simboliška, tačiau per festivalio atidarymą Jonavos rajono gyventojai ir svečiai Šv. Onos bažnyčioje išgirs vieną žinomiausių jaunosios kartos operos solisčių, tyro it krištolas balso savininkę Oną Kolobovaitę, kuri šiuo metu gyvena Rygoje, tačiau mielai apsilanko ir gimtajame krašte. Jai talkins patyrusių scenos meistrų komanda – charizmatiškasis operos solistas Egidijus Bavikinas, fleitininkas iš Suomijos Milko Vesalainenas bei muzikalusis dirigentas, įvairių projektų dalyvis Vytautas Lukočius – savo „Giesmę Skarulių bažnyčiai“ atlikėjai skirs jau birželio 17 d. po Jonavos dekano Audriaus Mikitiuko aukojamų Šv. Mišių.

Antrasis festivalio koncertas bus skirtas Šv. Onos atlaidams paminėti, jo metu įvyks premjera Lietuvoje – naujos programos „Tėvo Stanislovo varpai“ pristatymas, kurią su nekantrumu rengia festivalio meno vadovas, nuolat idėjų nestokojantis Liudas Mikalauskas.

Festivalio uždarymo renginys bus skirtas didžio mecenato dr. Bronislovo Lubio atminimui. Koncerto metu valstybinis choras Vilnius atliks šiuolaikinio kompozitoriaus Karlo Jenkinso garsiąsias „Mišias už taiką“, todėl įspūdinga popietė tiesiog garantuota. Kaip pabrėžia Skarulių muzikos festivalio projekto vadovė Sigita Mikalauskienė, „džiugu, jog geros idėjos greitai sulaukia palaikymo ne tik iš rėmėjų pusės, bet ir iš žiniasklaidos. Džiaugiamės, jog akcinė bendrovė „Achema“ geranoriškai sutiko mecenuoti visus renginius, taip garantuodama nemokamą įėjimą lankytojams. Taipogi, ir žiniasklaida nustebino geranoriškumu bendradarbiaujant – išties, tikime šia idėja, tikime, jog Skarulius turi pamatyti kuo daugiau lankytojų, ir, esu tikra, jie tikrai pamils šią vietą, kaip ir mes“.

Jonavos gyventojai, negalintys vykti patys, galės pasinaudoti organizatorių transportu – prieš kiekvieną koncertą 11 val. užsakytas autobusas nuo Šv. Jokūbo parapijos nuveš ir parveš žiūrovus nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių